У Запоріжжі відбудеться Фінал Чотирьох Студентської баскетбольної ліги України

 

З 14 по 16 травня в Луцьку та Черкасах відбулися матчі фінального етапу Студентської баскетбольної ліги України Таскомбанк.

На Волині грали команди групи А: ЗНТУ (Запоріжжя), КНТЕУ (Київ), НМетАУ (Дніпро), СНУ (Луцьк).

У Черкасах зустрічалися представники групи Б: НУК (Миколаїв), НУ ЛП (Львів), НТУ ХПІ (Харків), ЧНУ (Черкаси).

 

Команда НУ «Запорізька політехніка» — ЗНТУ, яка є діючим чемпіоном Студентської баскетбольної ліги України, провела три  матчі.

 

У перший ігровий день виграла в один бал у Київського національного торговельно-економічного університету. У цій зустрічі запоріжці на початку пішли вперед. А в другій половині кияни були близькі до вольової перемоги.

 

КНТЕУ (Київ) – ЗНТУ (Запоріжжя) – 76:77 (14 – 24, 15 – 18, 25 – 17, 22 — 18)

 

Наступного дня «машинка» грала проти господарів паркету – луцького Східноєвропейського національного університету.  Вирішальною стала перевага гостей у другій половині матчу.

 

СНУ  (Луцьк) – ЗНТУ – 67:98 (24 – 22, 11 – 25, 21 – 27, 11 — 24)

 

В останній ігровий день команді ЗНТУ протистояв принциповий конкурент – Національна металургійна академія  з Дніпра. Запоріжцям вдалося виграти у сусідів одну партію, далі лідирували на майданчику металурги з Дніпра.

 

ЗНТУ – НМетАУ (Дніпро) 91:105 (31 – 28, 20 – 27, 22 – 23, 18 — 27)

 

Таким чином, із групи а до Фінал чотирьох Студентської баскетбольної ліги України Таскомбанк вийшли команди НМетАУ (6 очок) та ЗНТУ (5 очок).  У групі Б лідерами стали Черкаський національний університет (6 очок) і Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова (5 очок).

 

Вже 20-21 травня кращі студентські команди України зустрінуться у Запоріжжі, на майданчику палацу спорту «Юність», аби визначити переможця Фіналу Чотирьох СБЛУ.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ