БК Запоріжжя бере реванш у Київ-баскет і зоівнює рахунок у півфінальній серії

Зробивши висновки після першої гри, команда Валерія Плеханова сповна потішила своїх уболівальників результативною грою

Запоріжжя – Київ-Баскет – 95:83 (29:12, 21:28, 24:28, 21:15)

БК Запоріжжя: Холтон (8 + 6 передач), Кондраков (7), Мироненко (6), Хілл (19 + 7 підбирань + 2 блок-шоти), Пресслі (3) — старт; Трент (27 + 4 передачі), Шевченко (18 + 5 підбирань + 3 перехоплення), Буц (4), Тітов (3), Овдєєнко.

Головний тренер: Валерій Плеханов.

Київ-Баскет: Горобченко (2), Крік (14 + 6 підбирань), Крутоус (22 + 2 блок-шоти), Нванкво (4), Челован (5 + 5 підбирань) — старт; Луценко (26), Петров (7 + 7 підбирань + 4 передачі — 5 втрат), Латковіч (2 + 6 передач), Носков (1), Сандул.

Головний тренер: Євген Мурзін.

Рахунок у серії – 1:1

 

Суперники відразу на повних обертах включилися в боротьбу. Запоріжці відкрили рахунок дальнім влучанням Андрія Мироненка. Щільний захист з пресингом від господарів заважав гостям рівнозначно відповідати на результативні атаки. Вже за дві хвилини гри баскетболісти Запоріжжя вели в рахунку – 9:2. Кияни взяли тайм-аут. Втім, змінити перебіг подій гостям не вдалося. Команда Євгена Маурзіна продовжувала багато помилятися навіть у простих ситуаціях. Не пішла гра в героя першого матчу В’ячеслава Петрова. У підсумку, на радість власним уболівальникам господарі шокували суперника, отримавши перевагу в 17 очок – 29:12. У «Запоріжжя» в першій чверті забивали всі вісім гравців, які виходили на майданчик. У киян – лише три з 10-ти: Крутоус, Крік та Луценко.

Коли з початком другої чверті перевага запоріжців зросла до 21 очка, здавалося, гості так і не зможуть відшукати контраргументів. Але поступово кияни змінювали становище. Пройшло кілька атак з дальніми влучаннями. Відзначилися Луценко та Петров. У підсумку гості скоротили відставання до 10-ти очок – 50:40.

Поновилася гра за сценарієм гостей. «Київ-Баскет» зумів скоротити загальна різницю до двох балів, після чого Валерію Плеханову одразу знадобився тайм-аут. Повернути кураж першої чверті ніяк не вдавалося. Кияни постійно перебували на хвості, то ж дистанція в шість очок передбачала гарячу заключну чверть.

У господарів виявилося достатньо сил, аби в останній частині гри зупинити камбек суперника. Максиму Луценку вдалося скоротили різницю лише до одного балу, проте більше сил та холоднокровності приберегли запоріжці. Дуже стабільно провів цей поєдинок Володимир Шевченко. Активно допомагали набирати очки Малік Трент та Кіндалл Хілл. Вчасно влучив триочковий Андрій Мироненко. У вирішальні хвилини господарі відповідально поставилися до виконання штрафних кидків, що й не дозволило «Київ-Баскетом» зачепитися в кінці за інтригу. Команда гра та підтримка рідних трибун посприяли успіху «Запоріжжя» – 95:83

Тепер суперники проведуть мінімум дві зустрічі в столиці. 10 та 12 квітня «Київ-Баскет» прийматиме «Запоріжжя» у себе вдома і за необхідністю вирішальна п’ята гра відбудеться на арені «Юності» 15 квітня.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»