Запорізькі легкоатлети взяли участь у масштабній «Руханці» до Всесвітнього дня здоров’я

 

Сьогодні на центральній площі Запоріжжя відбувся масовий фізкультурно-оздоровчий захід «Руханка», присвячений до Всесвітнього дня здоров’я, який відзначається 7 квітня. За традицією участь у масових фізичних вправах взяли відомі запорізькі спортсмени, тренери, військові, студенти закладів вищої освіти, школярі, молодь трудових колективів, а також молодіжні громадські організації.

Серед них і півсотні представників Федерації легкої атлетики Запорізької області – це вихованці провідних шкіл регіону СДЮШОР «Металург», «Спартак», а також легкоатлети які навчаються в обласному спортінтернаті. А флагманами команди ФЛАЗО на цьому заході стали лідери збірної області – Майстер спорту України міжнародного класу, дворазова чемпіонка Європи серед юніорів Анастасія Бризгіна, Майстер спорту України, багаторазовий призер чемпіонатів України з багатоборства Артур Суюнов, багаторазова чемпіонка  юніорських та юнацьких чемпіонатів України Вікторія Ратникова.

  • Мені дуже сподобалося, я вперше беру участь у цій руханці — раніше не було можливості, на цей час зазвичай припадають збори. А цього року як раз була у Запоріжжі, і з радістю прийняла запрошення. Дуже сподобалося, навіть із задоволенням прокинулася так рано. Здивувала кількість учасників — школярів, студентів, класний день здоров’я! – поділилася враженнями Анастасія Бризгіна, — Зарядку потрібно робити всім, особливо спортсменам, перед основним тренуванням аби прокинувся організм. Нам, як і всім людям, важко змусити себе прокинутися зранку, але треба себе мотивувати, вставати, починати день із зарядки, і тоді він пройде у хорошому настрої!

Привітали учасників  начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, перший віце-президент ФЛАЗО Наталія Власова, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Володимир Подорожко, директор обласної школи вищої спортивної майстерності Олексій Гацуля,  голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир Лобанов.

Організатори відзначили, що цього року до тематичного спортивного заходу долучилася рекордна кількість учасників.

  • Ми вважаємо що сьогодні руханка пройшла вдало. Адже рекордна кількість присутня молоді, військовослужбовців, спортсменів, студентів. Дуже приємно, що цього року сама молодь проініціювала цей захід — нагадали, а ми що цього року не робимо зарядки? І бачимо результат. Займатися фізкультурою і спортом серед молоді це модно, і це вже стало доброю традицією — напередодні дня здоров’я всі зустрічаються на руханці! – розповіла Наталія Власова.

 

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області