Микита Колесников: Хочу завоювати ще більше нагород, і принести славу Запорізькій області

 

Кращим молодим спортсменом зимового сезону, якого визначали в номінації «Спортивна надія Запоріжжя» в рамках конкурсу Асоціації спортивних організацій «Спортивна гордість Запоріжжя»,  був обраний 15-річний пловець Микита Колесников.

За нього була віддана рекордна кількість голосів у нинішньому голосуванні – 1390! Взимку Микита виграв три золоті медалі чемпіонату України з плавання серед юнаків.

Диплом кращого тренера Запорізької області, в молодіжній категорії, отримав наставник Микити Колесникова – Заслужений тренер України Сергій Миколайович Гусєв, до речі – наставник віце-чемпіона Олімпійських Ігор, Чемпіона світу Дениса Силантьєва. Цікаво, що молодий підопічний Сергія Миколайовича спеціалізуються на тій же дистанції, що і «Містер Батерфляй».

Про себе, тренера і враження від отриманої нагороди Микита Колесников розповів журналстам.

 

Як давно ти займаєшся плаванням?

— Вісім років, починав в басейні «Байкал», потім перейшов в «Спартак» до Олексія Юрійовича Бєдарєва, він мене тренував два роки. А зараз тренуюся у Заслуженого тренера України Сергія Миколайовича Гусєва. Моя коронна дистанція 100 батерфляй.

— Те що такий іменитий тренер звернув на тебе увагу, надихає?

— Для мене було дуже приємно, що мене взяв тренуватися такий тренер, я пишаюся цим.  Я відчуваю, що в руках великого тренера, і це дає мені надію на майбутнє!

— Які головні старти цього сезону?

— Зараз я готуюся до двох чемпіонатів України, які будуть влітку та взимку. Там я хочу поплисти ще краще, завоювати ще більше нагород, і принести славу Запорізькій області. Ще одна мета – виконати норматив майстра спорту України.

— Які враження від того, що тебе обрали кращим молодим спортсменом зимового сезону?

— Я не зав що мене номінували на премію «Спортивна гордість Запоріжжя». Дізнався наступного дня після старту голосування , мені було дуже приємно, що я потрапив до номінації і переміг. Я навіть не думав що переможу!

— За тебе віддали найбільшу кількість голосів, хто тебе підтримував?

— За мене голосували друзі, батьки, моя рідна 6-та гімназія, всі плавці, знайомі. Класний керівник мій розгорнула справжню агітаційну кампанію, на мою підтримку. Дуже вдячний кожному за те що голосували!

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»