ЗТУ Роман Білка: Головна мета – Всесвітні Ігри 2021 року

 

Серед неолімпійських видів спорту, перемогу у першому регіональному конкурсі «Спортивна гордість Запоріжжя», в номінації «Спортивна слава Запоріжжя» здобула вихованка СК «ХортА», сумоїстка Карина Колеснік. Зима принесла дівчині золото і срібло Кубка Європи, і три золоті медалі чемпіонату України! У день нагородження Карина саме знаходилася у Лос-Анжелесі, де брала участь у відкритому чемпіонаті США з сумо. Тож кубок переможця, і також диплом кращого тренера Запорізької області з неолімпійських видів спорту, за підсумками зимового сезону, отримав замість дівчини її персональний тренер – ЗТУ Роман Олексійович Білка. Далі, пряма мова тренера:

 

-Звісно це величезне досягнення для цього виду спорту. В першу чергу за для його популяризації. Адже сумо асоціюється з великими незграбними спортсменами. А у нас  така тендітна дівчина симпатична, і вид спорту цікавий – сподіваюся ще більше людей про нього дізнаються через цей конкурс. Мені дуже приємно, що Карина стала кращою спортсменкою з неолімпійських видів спорту, а мене назвали кращим тренером. Конкуренція ж була велика —  багато неолімпійських видів спорту, і це велике досягнення!

 Цей сезон для Карини дуже напружений. Після чемпіонату України, де вона здобула три золота, у неї був міжнародний рейтинговий  турнір в Естонії, там вона виборола срібло. Після чого вже за чотири дні вона вирушила до Лос-Анджелес на відкритий чемпіонат США (як ми вже знаємо сьогодні, Карина стала там чемпіонкою!, — прим.авт). Потім тиждень-два відпочинку, і стартує навчально тренувальний збір до чемпіонату Європи, що проходитиме в Таліні 15-16 квітня. Далі розпочнеться підготовка до чемпіонату світу, який також прийматиме  США. Але ми не знаємо чи буде Карина брати там участь. У неї зараз перехідний період — з юніорів до дорослої категорії, не хочемо форсувати події, щоб ніде нічого не зламати. Вона потроху набирає рейтингові очки для участі у Всесвітніх іграх,2021 року, зараз це головна наша мета.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»