БК «Запоріжжя» у важкому матчі поступається «Дніпру»

Хоча й фортуна була сьогодні на боці «Дніпра» і він зрівняв рахунок у сезонній серії, але не зумів виграти з потрібною різницею і за рівної кількості очок запоріжці отримають вище місце у турнірній таблиці

 

БК «Дніпро» – БК «Запоріжжя» 87:83 (23:17, 25:22, 16:24, 23:20)

БК «Дніпро»: Вільховецький (10 + 5 передач), Мішула (17 + 5 передач + 3 перехоплення – 4 втрати), Закурдаєв (6), Тимофєєнко (18 + 6 підбирань), Кушніров (3) – старт; Сизов (15), Ревзін (11 + 4 перехоплення), Натяжко (3), Глєбов (2 + 9 підбирань + 5 передач – 4 втрати), Шундель (2), Кожем’якін.

Головний тренер: Денис Журавльов.

БК «Запоріжжя»: Холтон (18 + 5 підбирань + 6 передач – 5 втрат), Кондраков (6 + 5 підбирань), Мироненко (8), Хілл (26 + 16 підбирань + 4 передачі – 6 втрат), Пресслі (6 + 2 блок-шоти – 4 втрати) – старт; Шевченко (13 + 10 підбирань), Овдєєнко (3), Трент (3 + 4 передачі – 6 втрат), Буц, Теряник.

Головний тренер: Валерій Плеханов.

 

Матчі «Запоріжжя» та «Дніпра» у цьому сезоні – неймовірно вишукана страва для всіх поціновувачів українського баскетболу. Градус протистоянь зі знаком «дербі» підвищується турнірними перегонами і теоретичним лідерством, на яке мають шанси обидві команди. Черговий поєдинок вкотре подарував незрівнянне видовище з інтригою до останньої атаки.

 

Від початку зустрічі запоріжці зіштовхнулися з тими ж труднощами, що і два дні тому в Харкові. У команди не йшли дальні кидки, знову блідо виглядав кращий бомбардир клубу Малік Трент, але найбільше проблем було пов’язано через велику кількість втрат. Повівши у самому дебюті 6:4, гості пропустили ривок «Дніпра» 8:0. Таким чином господарі прибрали ініціативу до своїх рук, отримавши необхідний запас міцності за рахунок помилок суперника. Стартову активність Джервона Пресслі підтримав Володимир Шевченко, але для загального результату цього було замало. «Дніпро» хоч і програвав підбирання, але вийшов переможцем дебютної чверті – 23:17.

Відчутна перевага господарів на периметрі давала їм потрібний гандикап впевненості з різницею понад 10 очок упродовж другого ігрового відрізку. Якби не Кіндалл Хілл, який проводив фантастичний поєдинок, дніпряни мали всі шанси наростити потужності. Американець у другій чверті набрав половину командних очок та забезпечував перевагу «Запоріжжя» на підбираннях. Це й дозволило не відпустити суперника за «десяток» – 48:39 перед великої перервою. Проблеми своєї команди Валерій Плеханов бачив наочно: 15 втрат проти 5 у суперника і лише один реалізований дальній кидок, тоді як дніпряни влучали майже кожен другий.

Розмова у великій перерві допомогла запоріжцям ліквідувати основні помилки. «Дніпро» у третій чверті досяг максимальної різниці «+12», але за дві хвилини команда Валерія Плеханова майже повністю нівелювала це відставання. Надихав несамовитою віддачею Кіндалл Хілл. Прекрасно виконував свої плеймейкерські зобов’язання Майкл Холтон. Після штрафних від Андрія Мироненка гості наблизилися впритул – 61:60, що гарантувало неймовірно інтругуючу заключну чверть, яка розпочалася за мінімальної переваги дніпрян.

На фінішному відрізку запоріжці нарешті зуміли переломити хід зустрічі. Майкл Холтон влучив з-за дуги, зафіксувавши 71:70 на користь своєї команди. Шанс остаточно зламати суперника був, коли все той же Холтон забив три з фолом, а гості отримали 5 очок переваги. Втім, за 20 секунд на табло вже світилися рівні цифри… Поступаючись «-3» за півтори хвилини до фінальної сирени, «Дніпру» вдався міні-відрізок, на якому Павло Ревзін реалізував свою фірмову «трьоху» з кута майданчика, Олександр Мішула забив божевільний по складності м’яч у проході, а Олександр Сизов нагадав, наскільки важливою фігурою може бути в драматичних розв’язках, накривши останню спробу Маліка Трента врятувати невдалий для себе вечір.

Цього нетривалого, але дуже потужного сплеску виявилося досить, щоб вибити запорізьких баскетболістів з рівноваги. Два тайм-аути Валерія Плеханова в заключні 48 секунд основного часу не допомогли запоріжцям набрати ще хоча б одне очко, а Майкл Холтон, який взяв на себе відповідальність за потенційно переможний кидок, триочковий не влучив.

«Дніпро» вистояв у складному двобої – 87:83, де мав перевагу в свіжості, зважаючи на зайву гру «Запоріжжя» двома днями раніше. Занести собі в актив цей поєдинок може Кіндалл Хілл, який оформив потужний дабл-дабл (26 очок + 16 підбирань). Майкл Холтон стабільно показує пристойну статистику у матчах з «Дніпром» (18 очок + 5 підбирань + 6 передач). Так само заслуговує на компліменти гра і дебютний дабл-дабл у складі «Запоріжжя» Володимира Шевченка (13 очок + 10 підбирань), а єдиний гравець гостей, хто провів цей матч з «плюсом» у показнику «+/-» став Юрій Кондраков.

       Запоріжці завершили затяжну виїзну серію і тепер 1-го березня розпочнуть довгоочікувану домашню. Першим суперником після тривалої паузи в рідних стінах будуть «Черкаські Мавпи».
Прес-служба БК «Запоріжжя»