У Запоріжжі з аншлагом відбулася «Ялинка на воді»

 

Гучним знаком оклику завершили серію новорічно-різдвяних свят у запорізькому басейні «Славутич» — минулої п’ятниці тут традиційно відбулося масштабне шоу «Ялинка на воді». Таке свято СДЮШОР «Мотор-Січ» влаштовують вже більше півтора десятки років. Участь в ньому традиційно беруть провідні вихованці секцій плавання та стрибків у воду. Причому задіяні у показових виступів як початківці, так і визнані лідери – переможці та призери чемпіонатів України, Європи, світу, учасники Олімпійських Ігор, члени національної збірної України.

  • Не вистачає емоцій щоб розповісти яке це свято для нас, і як сильно ми до нього готувалися. Адже приходять рідні, батьки, друзі — діти дуже хочуть показати чого вони навчилися. Адже тут не лише спортивні та професійні стрибки, а й комічні номери які підготували наші вихованці. Це гра, маленький театр — діти привчаються виступати перед великою кількістю глядачів, і такий досвід неодмінно знадобиться на змаганнях, де треба виступати перед суддями і повними трибунами, — розповідає Заслужений тренер України зі стрибків у воду, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Тетяна Турова.

Цьогорічну «Ялинку на воді» відкрив Дід Мороз, який виплив у басейн на човні, запряженому плавучими «оленями», з одеської команди синхронного плавання. Далі показували свою майстерність починаючі та професійні плавці, дивували вправністю на трамплінах і вишках стрибуни у воду, а прикрашали свято синхроністки з Одещини, які продемонстрували ряд видовищних номерів. Зазначимо, що цього разу у групі синхронного плавання були не лише дівчата, урізноманітнив програму й представник сильної статі. Завдяки його присутності глядачі свята мали можливістю насолодитися таким рідкісним розділом синхронного плавання, як «змішаний дует», щось на кшталт парного фігурного катання, але у воді.

За доброю традицією під час свята відзначили кращих вихованців СДЮШОР «Мотор-Січ» з плавання та стрибків у воду. За підсумками 2018-го відзнаки отримали плавці Ангеліна Чубир, Ігор Бобраков,  Дмитро  Светленко, Владислав Лактін, Аміна Марті, Маргарита Лактіна ,  Денис Лебедєв, Руслана Стєкачова, , Володимир Тулубов та їх тренери – Віктор Забуга, Наталя Сокирко, Кирило Федотовський. Сьрибуни у воду: Дмитро Хімочка, Поліна Калашник, Софія Шинкаренко,  Святослав Ступкін, Аліна Поваляєва, Карина Есаулова, Вікторія Кесарь, Євген Науменко, Олег Сербін,та їх тренери Тетяна Татьяна, Володимир Свиридов, Ольга Криніцина, Ірина Володимирівна Журавлева.

Феєричним завершенням свята стала буфонада від стрибунів у воду, яка вже багато років є одним з найулюбленіших номерів програми глядачів. Майстри повітряних піруетів влаштували справжній спектакль — пірнали з вишок та трамплінів у кумедних костюмах  незвичними способами, використовуючи парасолькі, велосипед, стільці, мітлу і не тільки. Закрив шоу-програму виступ команди синхронного плавання під пісню «Щедрик, щедрівочка» — дівчата в українських віночках  зі свічками у руках, показали неймовірно красивий номер на воді.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

[/smart-grid]