У Запоріжжі відбулася зустріч з тріумфаторами чемпіонату України з боксу

У Запорізькому обласному центрі молоді за ініціативи Запорізької міської федерації боксу відбулася зустріч з переможцем чемпіонату України з боксу Дмитром Замотаєвим та віце-чемпіоном країни Станіславом Батієм та їх наставниками – ЗТУ Олександром Трюхіним і Артуром Беладзе.

Привітати спортсменів з успіхом на головному національному старті сезону прийшли начальник управління молоді і спорту ЗОДА Наталя Власова, начальник управління спорту та фізичної культури Запорізької міської ради Едуард Багіров, президент запорізької міської федерації боксу Володимир Сосуновський, віце-президент Запорізької обласної федерації боксу Руслан Щербіна, помічниця голови правління «Індустріалбанк» та віце-президента Запорізької міської федерації боксу Михайла Букрєєва — Фатима Тисячник, колеги по боксерському цеху, представники ЗМІ.

Нагадаємо, на чемпіонаті України, що проходив у Харкові, збірна Запоріжжя посіла третє командне місце, виборовши дві нагороди. Дмитро Замотаєв став не лише володарем золота у вазі 52 кг, а й отримав почесну нагороду  кращого боксера чемпіонату України.

 

  • Готувалися до чемпіонату України за індивідуальним планом. Через те, що Дмитро захворів, не змогли взяти участь у зборах національної збірної в Харкові. Дмитро Дмитрович Сосновський дозволив нам тренуватися вдома. Залучили до підготовки хлопців із молодіжної збірної області, працювали над своїми помилками у тактиці і техніці. Дуже переживали щоб не травмуватися, і не захворіти, але все одно перед виїздом до Харкова Дмитро застудився. Та на щастя все вдалося, і ми успішно пройшли всю турнірну дистанцію! За цією нагородою стоїть великий труд, але результат є, і я дякую всім за підтримку та допомогу!, — розповів журналістам ЗТУ з боксу Олександр Трюхін.

 

  • Чемпіонат України проходив на високому рівні , Харків завжди цим відрізняється. Для мене кожен чемпіонат України це велика відповідальність, на кону місця у збірній України – цілий рік до нього готуєшся, багато людей покладає на тебе надії. Хочу подякувати всім, хто підтримував мене на шляху до цього чемпіонату – це і начальник обласного управляння молоді і спорту Наталя Федорівна Власова, президента Запорізької міської федерації боксу Володимира Сергійовича Сосуновського, за те що завжди підтримує, і на фінал приїхав вболівати за нас. Спасибі хлопцям, які були нашими спаринг партнерами під час підготовки – Ілля Власенко, Артур Давиденко , Станіслав Білогуров. Ця нагорода – заслуга багатьох людей, — каже Заслужений майстер спорту України з боксу Дмитро Замотаєв.

 

 

Представник клубу «Бойові рукавички», Станіслав Батій, у вазі 60 кг провів п’ять поєдинків. І програвши у фіналі чемпіону Європи минулого року, став срібним призером національної першості.

 

  • Основну мету досягнуто, звісно мені хотілося б кращий результат – стати першим. Але трохи не вистачило, можливо в техніці, будемо допрацьовувати! Хочу подякувати своєму тренеру Артуру Беладзе, йому часом зі мною важко – особливо коли зганяю вагу, весь на нервах. Попереду у нас багато роботи. Вагові категорії зараз змінюються, мою вагу 60 кг скасовують, буде 57 кг та 63 кг. Ми зараз з тренером будемо обговорювати в яку вагу переходити, — поділився враженнями Станіслав Батій.

 

  • Головна задача виконана – Станіслав став віце-чемпіоном України у цій віковій категорії. Готуватися до чемпіонату України почали рік тому, коли завершився минулий чемпіонат у Львові, в якому ми нажаль не брали участь через проблеми зі здоров’ям. Це складна праця. Під час підготовки Стас взяв участь у міжнародному турнірі в Фінляндії, турнірі класу «А» в Одесі, трьох навчально-тренувальних зборах збірної, провели свій збір у Запоріжжі на базі ШВСМ.  І хоча до  збірної України ми не потрапили, головний тренер Дмитро Дмитрович Сосновський давав шанс Станіславу – викликав його за рахунок міністерства на збори, вірив в нього. Цього сезону наш спортсмен підтвердив покладені на нього сподівання — виконав норматив майстра спорту міжнародного класу – він цього сезону виграв турнір класу А, і став призером чемпіонату України, — каже наставник Станіслава Батія, головний тренер СК «Бойові рукавички» Артур Беладзе.

 

Під час зустрічі гості сказали чимало теплих слів на адресу спортсменів і тренерів, які прославляють Запорізький край в Україні і світі, та тримають високу марку запорізького боксу. А Президент запорізької міської федерації боксу Володимир Сосуновський від імені федерації та «Індустріалбанку» вручив спортсменам грошові премії.