Черкаські Мавпи реваншувалися у Запоріжжі

Лідируючи у матчі «+13», запоріжці не втримали переваги у грі із чемпіонами України

БК «Запоріжжя» — «Черкаські Мавпи» 90:93 (26:16, 14:25, 30:30, 20:22)

«Запоріжжя»: Холтон (17 + 8 передач), Кондраков (12), Тарасенко (2), Хілл (15 + 11 підбирань + 2 блок-шота), Пресслі (16 + 7 підбирань + 4 перехоплення) — старт; Овдєєнко, Теряник, Мироненко (12 + 5 підбирань), Трент (16 + 6 підбирань).

Головний тренер: Валерій Плеханов

«Мавпи»: Янг (20 + 6 передач + 4 перехоплення — 5 втрат), Воєвода, Кольченко (13 + 4 втрати), Чумаков (4 + 5 підбирань), Скапінцев (5) — старт; Руслов, Ткаченко (11 + 6 підбирань + 3 блок-шота), Сергєєв, Бояркін (2), Отверченко (5), Коуклі (18 + 8 підбирань), Арнетт (15 + 6 підбирань + 5 передач).

Головний тренер: Максим Міхельсон

 

У матчі з діючими чемпіонами України господарям з-за хвороби не зміг допомогти Антон Буц – один із тих гравців «Запоріжжя», хто досить якісно виконує свою роботу на старті сезону. Тим не менш підопічні Валерія Плеханова потужно розпочали зустріч. Баскетболісти «Мавп» виглядали абсолютно розбалансованими, а всі троє бігменів черкаського клубу швидко нахапалися фолів. Запоріжці за цей час оперативно організували солідний відрив і завершили стартову чверть на свою користь – 26:16. Черкасці аж занадто багато помилялися, зробивши 10 втрат за чверть.

 

У другій чверті господарі вже не випромінювали такої впевненості. Епідемія помилок та прикрих втрат перейшла до іншої команди. «Черкаські Мавпи» швидко спіймали цей сигнал і зусиллями Олександра Кольченка та Брендона Янга різницю в рахунку не тільки скоротили, але й вийшли вперед. У другому матчі поспіль запоріжці демонструють поганий відсоток реалізації штрафних. Змазавши сім таких спроб у першій половині, господарі поступалися у рахунку – 40:41.

 

Друга половина за винятком останніх чотирьох хвилин проходила за схожим сценарієм: «Запоріжжя» не може серйозно піти у відрив – «Мавпи» наздоганяють і вирівнюють становище. Яскравіше почав діяти Трент, своєчасно влучав здалеку Андрій Мироненко, але відірватися більше ніж на сім очок запорожці не могли. Важливим для гостей став ривок імені Алена Арнетта, який в останніх матчах своєї команди зірок з неба не хапав, але тут зумів проявити себе у всій красі – чіплявся за м’ячі, забивав, загострював. Разом з емоційним Іваном Ткаченком, який реалізував 3/4 триочкових, та якісною грою Брендона Янга черкасці не відпускали господарів у рахунку. А у вирішальний момент зуміли зробити ривок. За рахунку 82:82 спершу потрапив Арнетт, а після серії неточних кидків другий дальній влучив Янг. Отримавши шість очок переваги, «Мавпи» увійшли в останні дві хвилини і гандикап вже не розгубили. Юрій Кондраков двома триочковими влучаннями істотно підвищив градус інтриги на останніх секундах, але свого гості не віддали, перемігши з рахунком 93:90. Баскетболісти «Запоріжжя» виглядали краще у показнику підбирань, зробили менше втрат і на фоні не надто якісної гри від суперника примудрилися програти як мінімум тому, що не реалізували протягом матчу 10 штрафних кидків. Кіндалл Хілл – єдиний у грі, кому вдалося оформити дабл-дабл. У нього 15 набраних очок та 11 підбирань.

 

Наступний матч запорізька команда зіграє вдома 19 листопада у понеділок зі столичним клубом – «Київ-Баскет» о 19:00. 

 

Пресс-служба БК «Запоріжжя»