БК «Запоріжжя» повернув собі перше місце у Суперлізі Парі-Матч

На домашньому майданчику команда Валерія Плеханова завдала харківському «Політехніку» чергової поразки у чемпіонаті і повернулася на переше місце в турнірній таблиці.

 

БК «Запоріжжя» – БК «Політехнік» 104:77 (31:14, 19:24, 31:23, 23:16)

«Запоріжжя»: Холтон (8 + 7 передач + 3 перехоплення), Кондраков (18 + 5 підбирань + 4 передачі + 3 перехоплення), Хілл (14 + 6 підбирань), Мироненко (9), Буц (4) — старт; Овдєєнко (9), Теряник (2), Вадим Биков (3), Тарасенко (10 + 5 підбирань), Анісімов (6), Трент (21 + 5 підбирань + 5 перехоплень)

«Політехнік»: Джавен Девіс (18 + 5 підбирань + 4 передачі + 3 перехоплення — 7 втрат), Козлов (21 + 6 передач), Натесан (2), Рочняк (7 + 4 передачі), Вуйович (4 + 5 підбирань) — старт ; Кузнєцов (4 — 4 втрати), Чугунов (3), Савченко (8 + 4 передачі), Колотілов (2), Спасіч (2), Джейсон Картер (6 + 2 блок-шоти)

 

Стартове влучання харків’ян виявилося єдиним нетривалим моментом лідерства гостей у грі. Далі господарі впевнено захопили ініціативу, реалізувавши 5 дальніх кидків протягом чверті. Двічі такими пострілами відзначився Андрій Мироненко, але не він став найрезультативнішим гравцем 10-хвилинки. Юрій Кондраков набрав 7 очок та 3 підбирання, виправдавши свою появу у старті. Баскетболісти «Політехніка» зробили неприпустиму кількість втрат у першій чверті – 8, тоді як запоріжці — жодної. Це відображалося у рахунку – 31:14.

Трохи краще команда Володимира Коваля провела другий ігровий відрізок. Харків’яни не просто зуміли виграти чверть, а й розкрити потенціал свого новачка – Джавена Девіса, який набрав 12 очок, реалізувавши три дальніх кидки. Гості вигравали підбір і наблизилися у рахунку перед великою перервою – 50:38.

Серйозна розмова у перерві завела всіх гравців «Запоріжжя». З першої секунди вони включили пресинг і змушували суперника помилятися. Малік Трент та Юрій Кондраков влаштували власні перегони результативністю, що корисно позначилося на командному здобутку. Команда Валерія Плеханова повернула собі 20-очкову перевагу і більше не дозволяла собі розслаблятися.

У заключній чверті цікавило лише питання, який рекорд сезону результативності покажуть запоріжці. Також приємно, що сотню очок вибив наймолодший у команді Вадим Биков. Після нього відзначилися Станіслав Овдєєнко та Валерія Анісімов, які й підсумували розгром – 104:77

Трент з Кондраковим зробили найбільший внесок у перемогу, набравши 21 та 18 очок відповідно. Наступний матч БК «Запоріжжя» проведе 25 жовтня в Южному та 27 в Одесі.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»