Запорізькі «козаки» взяли участь у фіналі Всеукраїнських спортивних ігор “Козацька наснага”

У Львові вперше відбувся фінал змагань Всеукраїнських спортивних ігор серед учнів професійно-технічних навчальних закладів України “Козацька наснага”.
За перемогу змагались збірні команди професійно-технічних навчальних закладів Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської Херсонської, Хмельницької, Тернопільської, Черкаської областей — загалом 120 учасників з 12 областей України, які стали переможцями регіональних етапів «Козацької Наснаги».

Запорізьку область представляла збірна команда наступних навчальних закладів:
• «Запорізький професійний ліцей автотранспорту»
• «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту»
• «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту»
• «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»

Змагання відбувались у трьох локаціях – Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, спортивному комплексі Національного університету “Львівська політехніка”, а також Львівському вищому професійному училищі дизайну та будівництва. Протягом тижня команди визначали кращих у армспорті, підтягуванні у висі, поштовху гир, підніманні козака, боротьбі на поясах, метанні довбні, естафетах “Герць козацьких джур” та втеча полоненого з неволі.

На тлі високої конкуренції запоріжцям вдалося зайняти позицію міцного середняка. А в особистому заліку зуміли відзначитися Артем Сидоренко, який посів перше місце в арсмпорті, та Олександр Дрозд, він став другим у підтягуванні у висі.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН.