БК «Запоріжжя» завдав шокуючої поразки «Черкаським мавпам»

77 очок трійки Холтон-Трент-Хілл дарують запорожцям виїзну перемогу над Мавпами.

Черкаські Мавпи — БК Запоріжжя 88:91 (23:31, 18:17, 18:14, 29:29)

14 жовтня 2018 року. Черкаси. ДС «Будівельник»

 

Черкаські  Мавпи: Янг (20 + 6 підбирань), Кольченко (12 + 7 передач), Ткаченко (11), Чумаков (13 + 6 підбирань), Скапінцев (0 + 3 підбирання) — старт; Артамонов (3), Воєвода, Бирута (4), Коуклі (20 + 7 підбирань), Отверченко (5).

Головний тренер: Максим Міхельсон

Запоріжжя: Холтон (36 + 6 втрат), Кондраков (4), Мироненко (0 + 3 підбирання), Тарасенко (2 + 4 підбирання), Хілл (17 + 5 підбирань) — старт; Буц (0 + 4 підбирання), Овдеєнко (8), Трент (24 + 4 підбирання).

Головний тренер: Валерій Плеханов

Ще в першій половині запоріжці зробили вагому заявку на перемогу, бо у них розігрався плеймейкер Майкл Холтон. Американець забив 11 перших очок своєї команди і продовжив тягти свою команду протягом всієї першої половини. Вчасно підключилися партнери: Запоріжжя виграло першу чверть 31:23, і незважаючи на всі зусилля Мавп, розрив в рахунку до великої перерви скоротився не особливо.

Лише на короткому відрізку третьої чверті господарі вийшли вперед після серії вдалих дій зв’язки Янг-Кольченко. Однак Запоріжжю вдалося нанести відразу кілька ударів у відповідь і повернути собі лідерство. Естафету у Холтона підібрав Малик Трент, який був нестримний в проходах під кільце.

Істотно підкосив господарів момент з травмою Гулвідаса Біруте: тільки відновився литовець забив потужний данк, але вкрай невдало приземлився, судячи з усього, на хворе коліно, і з величезними труднощами покинув майданчик. Запоріжжя цією слабкістю суперника скористалося і спорудило фактично переможний двозначний відрив.

Данк Кіндалл Хілла зробив рахунок 89:76 за 2:46 до кінця основного часу, практично зафіксувавши перемогу. Втім, Мавпи не зупинилися і за дві хвилини, що залишилися скоротили різницю до одного (!) Очка — серію енд-ванів оформив Янг. Запорожці зробили майже все, щоб віддати виграний матч, але таки не все — за рахунку 88:89 гості таки ввели м’яч у гру без втрати, Овдеєнко оформив два точних штрафних, а потенційно рятівний кидок Кольченко за 4 секунди до кінця мети не досяг.

Друга перемога БК Запоріжжя в трьох матчах. Нагадуємо що наступного тижня БК «Запоріжжя зіграє два матчі в рідних стінах. 19 жовтня о 19.45 до палацу спорта «Юність» завітає срібний призер Суперліги Парі-Матч дніпровський «Дніпро», а у неділю о 14.00 запоріжців розпочнуть двобій з харківським «Політехніком». Очікуємо на вашу підтримку, шановні вболівальники.

Прес-конференція після матчу «Черкаські Мавпи» — БК «Запоріжжя»Майкл Холтон, захисник БК «Запоріжжя»:

— Це була важка гра. Люди сприймали нас як андердогів, враховуючи розклади по минулому сезону. Ми вийшли на гру зосереджено і показали хорошу енергію. Ми відчували впевненість і вели велику частину матчу, але в кінцівці зіткнулися в проблемами. Це було відмінним випробуванням для нас.

Валерій Плеханов, головний тренер БК «Запоріжжя»:

— Глядачам такі ігри подобаються, тренерам — не дуже. Це якщо м’яко сказати. Сьогодні день Запоріжжя і ми жителів міста вітаємо з цією перемогою. Сьогодні день козацтва та хлопці, як українські, так і не українські, показали що в душі вони теж козаки. Що стосується матчу, окремі епізоди, як в захисті, так і в швидкій грі, нам вдаються, а окремі — ні. У порівнянні з матчем у Києві ми виправили набір легких очок в наше кільце. Ми практично їх не дали забити сьогодні. За винятком, коли хлопці зовсім втомилися в четвертій чверті. У нас обмежена ротація. Підвернув ногу Анісімов. Тому я вдячний хлопцям за самовіддачу. Дуже важко грати проти сильної команди, яка пройшла в Кубок Європи ФІБА. Зрозуміло, що у них відбулася ротація. Отверченко ще не знає комбінацій. Але він сам по собі сильний гравець збірної України.

Я вважаю, що Коуклі — один з найсильніших легіонерів Суперліги і він це сьогодні довів. Бирута теж міцний хлопець. У цьому році рівень легіонерів вище, ніж в останні роки. Взагалі рівень чемпіонату став вище. Приємно, що ми рухаємося вперед. У кінцівці ми сьогодні втомилися. Ротація ширше не стала в четвертій чверті. Довелося десь на характері грати. Малик і Майкл грають з мікротравмами. Я не вважаю, що матч у Києві був невдалим. Я вважаю, що десь ми допустили декілька помилок, але при цьому три чверті були рівними, але коли команда за другу половину пропускає 11 з 16 триочкових, дуже важко залишитися на плаву. Я радий, що ми вийшли з цієї міні-ями з високо піднятою головою. Приємно грати в такій атмосфері, коли уболівання йде з першої і до останньої секунди. Мені подвійно приємно відвезти з Черкас перемогу.

Прес-служба БК «Запоріжжя»