Запоріжець Олександр Ляпін став 14-разовим чемпіоном світу з академічного веслування серед майстрів

 

У місті Сарасота (США, штат Флорида), відбувся чемпіонат світу з академічного веслування серед ветеранів – «2018 WORLD ROWING MASTERS REGATTA».

Участь у змаганнях взяли майже три тисячі майстрів з усього світу, в тому числі і багаторазовий чемпіон світу серед ветеранів із Запоріжжя Олександр Ляпін.

На світовій першості Олександр виступав у складі парної четвірки, разом із Юрієм Дюковим та Олегом Ликовим з Дніпра, та херсонцем Артемом Морозовим. Останнього запорізькі шанувальники веслування пам’ятають за виступами у складі зіркової четвірки з нашим Олександром Надтокою, яка встановила світовий рекорд, що й досі не побито.

У США українська четвірка майстрів теж показала клас, навіть попри 45-градусну спеку та несприятливі обставини. Так, у наших чоловіків виникли проблеми з орендою човна  визнаної марки «Filippi» — виявилося, що їх просто розібрали. Тож змагатися довелося на незвіданому «плавзасобі» американського виробництва. Навіть попри це українцям вдалося вибороти перше місце  у категорії «В» (середній вік екіпажу до 43 років) серед 17 екіпажів!  Затята боротьба точилася з поляками, яких на фініші вдалося обійти лише на 0,17 сек.

Наступного дня український квартет проявив винахідливість, і таки дістав собі «Filippi». На знайомому обладнанні справи пішли ще краще – у категорії «С» (середній вік екіпажу до 50 років), наші спортсмени стали кращими серед 25 команд. Цього разу випередити другу команду вдалося на 7 секунд.

Таким чином Олександр Ляпін став 14-разовим чемпіоном світу серед ветеранів, з чим «ЗА!спорт» щиро його вітає!

 

«ЗА!спорт»

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

[/smart-grid]