БК “Козачка-КПУ” розповіла про плани на новий сезон у Суперлізі

У ПС “Юність” відбулась прес-конференція жіночого баскетбольного клубу “Козачка-КПУ” напередодні старту в Суперлізі. Вже цієї п’ятниці запоріжанки проведуть свій перший поєдинок у Чемпіонаті України з БК “Рівне”. За словами головного тренера команди Олени Жержерунової, що вона, що її підопічні з нетерпінням чекають початку сезону. Звісно, всі розуміють, що на молодих дівчат випала неабияка відповідальність. Треба відроджувати переможні традиції найтитулованішого колективу країни! Втілювати таку вкрай складну задачу буде нелегко. Особливо враховуючи суперників, на кшталт “Київ-Баскет”, де зібрані найсильніші гравці найпрестижніших національних змагань. Тож наразі керманичі “Козачки” не поспішають говорити про медалі. Втім, дещо все-ж пообіцяли. В кожному матчі колектив гратиме тільки на перемогу! Яким би не був опонент – виходитимуть на арену з максимально бойовим настроєм. Авжеж – під наставництвом іменитої Олени Василівни інакше й бути не може.
— Як тільки почнеться Чемпіонат нам буде легше оцінювати свої сили. Як психологічні, так і фізичні. Та я завжди сповідувала принцип – грати тільки на перемогу! Для цього слід пам’ятати, що баскетбол це перш за все гра. Матчі мають приносити задоволення, яким би не був сильним опонент – зазначає Олена Жержерунова.

Під час зустрічі з журналістами було представлено новачків клубу. Це Вікторія Ковалевська, котрій у п’ятницю доведеться грати проти своєї екс-команди. Нагадаємо, що перспективна молода баскетболістка переїхала до нас із Рівного. Також серед тих, хто поповнив лави “Козачки” – Вікторія Федоренко. Вона перейшла до нас із клубу БК “Франківськ” – суперником наших дівчат у фіналі Вищої Ліги сезону 2017-2018. Ще один новобранець колективу – Світлана Радіонова з команди “ХАІ”.

— Всі новачки мають стати лідерами команди. Ми на це розраховуємо. Дівчата мотивовані. В кожної є свої цілі та амбіції. Мені це подобається. Такий настрій має всім допомогти – каже наставниця “Козачки-КПУ”.

Самі ж новачки підтвердили слова свого нового головного тренера. Так, Вікторія Федоренко висловила радість від того, що потрапила до команди з перспективою розвитку для молодих спортсменок. Зізналась, що наш клуб зачепив її ще навесні, під час фінального двобою з БК “Франківськ” у Вищий Лізі. Вікторія Ковалевська, котрій доведеться вийти на паркет проти колективу, в якому відбувся попередній розквіт її кар’єри, теж не шкодує про вибір. Вважає, що завжди слід виходити з зони комфорту. Ніякого ступору щодо першого туру національної першості не переживає. Аналогічно мислить і Світлана Радіонова. Не приховуючи природні хвилювання, вона, як і всі готова йти в бій. У цьому дівчатам має допомогти новообраний капітан – Ольга Сівакова.

— Ми плануємо повернути традиції “Козачки”, на рахунку якої багато перемог у національній першості. Неодноразово вона здобувала Кубок України. Втім, для цього потрібен час. Одразу все не вийде. В минулому сезоні нам вдалося завоювати золото Вищої Ліги. Та слід розуміти, що конкуренція була набагато слабшою, ніж буде цього року. Реальним нашим опонентом був БК “Франківськ”. Тепер команд такого й навіть вищого рівня більше. Зараз треба звикнути до нових умов. Набратися терпіння. І в майбутньому вже говорити про призові місця в Суперлізі – підсумував президент федерації баскетболу запорізької області Валерій Елькінсон.

Нагадаємо, що поєдинок між “Козачкою-КПУ” та БК “Рівне” розпочнеться о 17:00 на паркеті ПС “Юність”. Квитки можна придбати на сайті musin.zp.ua. За один квиток можна подивитися два матчі — ще й гру БК «Запоріжжя» з МБК «Миколаїв». На честь дня міста знижки 50%.

 

Прес-служба БК «Козачка-КПУ»