Молодіжна збірна України з футболу у Запоріжжі здолала Латвію

У Запоріжжі відбувся матч молодіжних збірних в рамках відбірного турніру Євро-2019 (U-21) Україна — Латвія. 

Команда Олександра Головка більше не має права на помилку. Для того, щоб посісти підсумкове друге місце, яке дає шанс на путівку до фінального турніру, треба перемагати у всіх матчах, що залишилися.

Втілювати в життя свої наміри синьо-жовті почали без розкачки. Уже на 15-й секунді Русин ледве не вийшов сам на сам із латвійським голкіпером, але опинився у положенні «поза грою». Наче взявши за взірець старших товаришів із національної збірної, які днем раніше зробили ставку на атаку в поєдинку з Чехією, гравці української «молодіжки» чітко окреслили, хто є господарем на полі. Латвійці помітно знітилися й зосередилися на обороні.

Синьо-жовті будували свої атаки різноманітно, чергуючи навіси з флангів із комбінаціями у центральній зоні. А забити вдалося після стандарту. Коваленко заробив небезпечний штрафний, сам його й виконав, але влучив у «стінку», а після повторного пострілу Шапаренка м’яч елегантно перевів до сітки воріт центральний захисник Попов, який підключився до розіграшу стандартного положення. Невдовзі соло виконав Швед, закріпивши перевагу господарів у рахунку. Форвард «Карпат», який в останньому матчі за клуб у Прем’єр-лізі оформив дубль у ворота «Динамо», самотужки розібрався ледь не з усім захистом латвійців та влучно пробив низом.

У подальшому українці трохи знизили інтенсивність дій, але продовжували тримати гру під контролем. Проте на 60-й хвилині перший удар у площину воріт Маханькова призвів до того, що рахунок скоротився. Федоровс зі штрафного, призначеного за гру рукою Попова, чудово пробив над «стінкою». А невдовзі Кігурс вдало упіймав м’яч на ногу та з-за меж штрафного завдав потужного удару під поперечину. 2:2.

Нічийний рахунок, виходячи з перебігу подій на полі, виглядав алогічним, і протримався він недовго. В одній з наступних атак українців Коваленко вдало підставив коліно під простріл Тимчика. 3:2. На останніх хвилинах латвійці пішли ва-банк, провели кілька гострих атак, але синьо-жовті встояли.

Відбір до Євро-2019 (U-21). Група 4

Україна (U-21) — Латвія (U-21) — 3:2 (2:0)

Голи: Попов (21), Швед (28), Коваленко (65) — Федоровс (60), Кігурс (63).

Україна: Маханьков, Тимчик, Миколенко, Попов, Михайліченко, Вакулко (к), Лєднєв, Шапаренко (Протасов, 83), Коваленко, Швед (Третьяков, 64), Русин (Борячук, 58).

Запасні: Каневцев, Лук’янчук, Гуцуляк, Назарина.

Тренер: Олександр Головко.

Латвія: Зоммерс, Юрковскіс, Гулбіс, Черномордійс (к), Каркліньш (Савельєвс, 18), Тоберс, Емсіс, Кігурс (Яунземс, 83), Циганікс, Федоровс (Куртішс, 76), Івановс.

Запасні: Куракінс, Строндс, Колесовс, Грінбергс.

Тренер: Дайніс Казакевичс.

Арбітр: Івайло Стоянов (Болгарія).

Попереджені: Попов (43), Борячук (90+3) — Черномордійс (40), Емсіс (47), Кігурс (69), Куртішс (83).

7 вересня. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена».

Турнірна таблиця

  ІВНПМО
 1.Англія752012—317
 2.Голландія733114—412
 3.Україна732214—811
 4.Шотландія732210—711
 5.Латвія70344—133
 6.Андорра70251—202

Свій наступний матч збірна України проведе 11 вересня у Запоріжжі проти Андорри (19.00).

 

Федерація футболу України