У Запоріжжі з’явиться ще два басейни, а стадіон ДСС хочуть реконструювати

Минулого тижня перший заступник Міністра Ігор Гоцул із робочою поїздкою перебуває в Запорізькій області.Головна мета візиту – ознайомлення із спортивною інфраструктурою регіону, зустріч із спортивним активом області, про це повідомляє офіційний сайт Міністерства молоді і спорту України.

 

22 серпня із головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем та посадовцями обговорили низку важливих для області питань, пов’язаних з розвитком спортивної галузі.

 

Зокрема, йшлося про легкоатлетичний манеж ПАТ «Запоріжсталь». Як зазначила Наталія Власова, голова Управління молоді, фізичної культури та спорту,реконструкцію манежу до жовтня минулого року обіцяла мережа «Sport Life», але після демонтажу попереднього манежу всі обіцянки було прострочено, будівництво не здійснюється. Запорізькі легкоатлетичні школи втратили можливість тренувань та підготовки до змагань належним чином.

 

Ігор Гоцул наголосив на проблемі відсутності в обласному центрі стадіону з синтетичним покриттям. За словами Костянтина Бриля, нині можна розглядати можливість створення такого сучасного стадіону, необхідного для легкоатлетів, на базі стадіону «ДСС», який потребує реконструкції.

 

Голова запорізької ОДА повідомив, що за кошти ДФРР у Запоріжжі планується будівництво двох басейнів — у ШВСМ та у Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії. Крім цього, на майбутнє передбачено будівництво ще одного басейну в Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело».

 

«Тим часом ми потребуємо й інших фінансових надходжень. Наприклад, у Мелітополі вже розроблено необхідну проектну документацію для будівництва 25-метрового басейну. Тож маємо надію на підтримку Міністерства», — підкреслив Костянтин Бриль.

 

Зі свого боку, перший заступник Міністра повідомив, що в найближчому майбутньому Міністерством заплановано програму фінансування 50-метрових басейнів. Можливо, зведення мелітопольського басейну буде розглянуто в рамках цієї програми.