У Запоріжжі урочисто відкрили палац спорту «Юність»

 

24 серпня стало подвійним святом для запоріжців – цього дня в обласному центрі святкували не лише День незалежності України, а й відкриття оновленого палацу спорту «Юність».

Нагадаємо, спортивна споруда, яка багато років знаходилася в руїнах і не працювала за своїм прямим призначенням, була повністю реконструйована підприємством «Мотор-Січ». Лише за півтора роки вдалося капітально відремонтувати  палац – замінили всі комунікації, кардинального перевтілення зазнав зовнішній вид та внутрішнє оздоблення споруди, ігровий зал обладнали найсучаснішим звуковим, світловим, відео та іншим технічним оснащенням, а кількість місць збільшили до 5.5 тисяч.

Відкривав палац спорту генеральний директор АТ «Мотор-Січ», народний депутат України В’ячеслав Богуслаєв. Він відзначив, що поява такої споруди — свято не лише для Запоріжжя, а й для всієї України, та подякував всім, хто брав участь в реконструкції палацу спорту. В’ячеслав Олександрович розповів, що для реконструкції «Юності» обирали все найкраще, що є на сьогодні в галузі спортивної індустрії, а участь в роботах приймали не лише українські а й європейські та американські спеціалісти. Тож на сьогодні цей палац спорту один з найсучасніших не тільки в Україні, а й в Європі.

— Відкриття палацу спорту «Юність» це перемога не тільки для Запоріжжя, а і для всієї України. Тож я хочу подякувати «генератору» цієї ідеї, Герою України В’ячеславу Богуслаєву. Це людина, яка вміє втілювати мрії в життя. Він має чимало енергії та життєвого досвіду, аби в підсумку ми з вами побачили таку чудову арену, яка вкрай потрібна для нашої молоді. Це палац спорту, яким наше місто буде пишатися. Про наш палац спорту говоритимуть по всій Україні та за її межами, — відзначив голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Перший заступник міністра молоді і спорту України, віце-президент Національного олімпійського комітету України Ігор Гоцул, який теж став гостем церемонії відкриття палацу, вручив В’ячеславу Богуслаєву відзнаку Національного Олімпійського комітету України «За відданість Олімпійського Руху».

Після урочистої передачі символічного ключа від палацу спорту, на майданчик вийшли головні господарі «Юності» — гандболісти шестиразового чемпіона України «Мотор». На очах тисяч глядачів клубні футболки отримали чотири новобранці команди – лінійний Матеуш Кус (переможець ліги чемпіонів у складі «Віве Кельце»), Жарко Пешевскі, Олександр Касай та Дмитро Горига.

Потім на хлопців чекав перший офіційний матч на новій арені. В рамках гандбольного «Кубка Дніпра», команда Патрика Ромбела приймала чемпіона Білорусі – СКА «Мінськ». Почин видався вдалим, «Мотор» святкував перемогу — 35:30 (19:11).

В іншому матчі «Кубка Дніпра» чемпіон Угорщини «Пік Сегед» поступився чемпіону Польщі «Віве Кельце» 26:28(13:16). Турнір триватиме до 26 серпня включно. Початок матчів о 16-й годині.

 

«ЗА!спорт»