Запорізькі гандболісти стартували на молодіжному чемпіонаті Європи

 

У Скоп’є стартував молодіжний чемпіонат Європи серед чоловічих команд другого дивізіону. Нагадаємо, у складі збірної України виступає десятеро гравців запорізьких клубів – «ZTR-Буревісник», «ZTR» та «ЗНТУ-ЗАБ».

 

Наші хлопці грають у групі «В», де в першому  збірна України поступилась Швейцарії 25:28. (14:10).лідером за кількістю закинутих мячів став гравець «ZTR»  Іван Бурзак, який відзначився у шведських воротах шість разів. Ще по чотири рази закинули «трансформаторник» Олексій Щербак, та гравець «ЗНТУ-ЗАБ» Владислав Паровінчак.

У другому турі групового раунду  молодіжна збірна України завдала поразки Італії 30:25 (13:11). Як і в стартовому матчі проти швейцарців, найбільш результативним в команді Сергія Ярового став Іван Бурзак – 7 голів. По 5 влучних кидків у Олексія Щербака, Владислава Кобзія («ЗНТУ-ЗАБ») та Володимира Кари.

Таким чином після двох зіграних матчів наша команда набрала 2 очки, так само як Македонія та Швейцарія, і продовжує зберігати шанси на вихід до 1/2 фіналу. Сьогодні збірна України зустрінеться з аутсайдером групи — Великою Британією.