Запорізькі легкоатлети допомогли збірній України  стати другою на міжнародній матчевій зустрічі в Мінську

 

 

В Мінську відбулася міжнародна матчева зустріч з легкої атлетики збірних Білорусі, Балканських країн, Балтійський країн і України. У складі нашої національної збірної участь у змаганнях взяли троє представників Запорізької області – бігунка Анастасія Бризгіна та метальники списа Юрій Кушнірук і Ганна Гацько-Федусова.

 

Анастасія Бризгіна, яка виступала у досить молодій легкоатлетичній дисципліні – змішаній естафеті 4х400 метрів, принесла Україні золото, разом з Катериною Климюк, Данилом Даниленком і Віталієм Бутримом. Український квартет показав результат 3.17,05 хв.

 

За крок від медалі зупинився Юрій Кушнірук, який секторі метання списа показав четвертий результат (76,92 м). В змаганнях жінок Ганна Гацько-Федусова стала шостою (53,07 м).

 

У командному заліку матчевої зустрічі українці посіли друге місце, поступившись лише господарям – білорусам. Наші спортсмени, як і атлети зі збірної Балканських країн, набрали 138 очок, але посіли вище місце за додатковими показниками. Українці перемогли у п’ятьох дисциплінах, у той час як балканці – лише двічі. Крім того українці два рази піднімалися на другу і три на третю сходинки. У білорусів 160 очок.