"Ферро" проиграл "Говерле" в рамках Кубка Суперлиги

 Запорожцы вышли на игру вторым составом

 

 

 

 

«Говерла» (Івано-Франківськ) – «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя). 74:65 (14:16, 19:16, 21:16, 20:17).

Івано-Франківськ. 6 грудня. 540 глядачів.
«Говерла»: Сліпенчук (2), Ревзін (17), Орленко (6 + 5 підбирань), Кяушас (6 + 8 передач), Скуматов (10 + 3 підбирання); Кудрявцев (22 + 5 підбирань), Шостуха (9), Коваленко (2).
«Ферро-ЗНТУ»: Овдеєнко (20 + 3 підбирання + 3 передачі), Чемякін (14 очок + 10 підбирань), Чариков (17 + 8 підбирань + 3 перехоплення), Є. Большаков (5), Змитрович (4); Онищенко, Тимощук (1), Козловець (4).
Кидки з гри: 2-очкові – 14/28 – 20/43, 3-очкові – 12/22 – 5/23.

Штрафні кидки: 10/14 – 10/13.

Підбирання м’яча: 22/3 – 15/15.

Початок матчу був за господарями, які організували ривок (12:3), а найактивнішим у складі «Говерли» був Павло Ревзін, здобуток якого склав 7 очок. Щоправда у складі «Ферро-ЗНТУ» знайшовся свій лідер – Сергій Чариков, який фактично самотужки зробив усе для того, щоби зрівняти рахунок, а згодом і вивів свою команду вперед – 16:14. Власне, за такого рахунку команди пішли на перерву.

Проте вже в другій десятихіилинці підопічні Євгена Мурзіна пішли у відрив, головним чином після вдалого входження у гру Олександра Шостухи (два влучних кидки здалеку). Але невтомний Чариков знову повів молодих партнерів за собою, й вони знівелювали майже 10-очковий відрив франківців до двох пунктів (25:23). Однак «Говерла» зуміла взяти гру під свій тимчасовий контроль, організувавши миттєвий ривок -_ 7:0. Але запоріжці на останніх секундах першої половини гри за допомогою влучних триочкових кидків Овдеєнка зуміли вкотре скоротити відставання до мінімуму – 33:32.

Початок другої половини зустрічі пройшов під знаком рівного суперництва. Щоправда, сталося це здебільшого через те, що наставник «Говерли» відверто експериментував зі своїм складом. Але надалі зусиллями Олександра Кудрявцева господарі таки зуміли довести свій клас і у десяти очковий відрив (67:57). Тож у останній десятихвилинці «ведмедям» нічого не залишалося, як довести матч до перемоги – 74:65. Але, варто віддати належне і молодим гравцям „Ферро”, які гідно відіграли проти більш досвідчених опонентів.

Післяматчева прес-конференція
Євген МУРЗІН, головний тренер «Говерли»:

— Дуже важко знайти мотивацію, коли проти тебе грає другий склад суперника. Враховуючи це, ми вирішили сьогодні надати відпочинок своїм лідерам – чотирьом іноземцям. Тобто весь матч провели практично українськими гравцями, за винятком Кяушаса. Можливо, тому сьогодні вийшла не дуже яскрава гра.

Дмитро ЩИГЛИНСЬКИЙ, тренер «Ферро-ЗНТУ»:
— Наш основний склад одержав досить велике навантаження в останній період, тому було прийняте рішення відправити більшу частину гравців до Запоріжжя. Головним нашим завданням було надати ігрову практику тим гравцям, які більшість часу проводять на лаві запасних. Деякі гравці вперше отримали можливість зіграти на такому рівні. Тому загалом ми впоралися із завданням, до того ж грали дуже самовіддано. Щоправда, мали деякі проблеми в заключній чверті, коли суперники застосували зонний захист.

Сергій ЧАРИКОВ, гравець «Ферро-ЗНТУ»:
— Ця гра була дуже нелегкою для нас. Мабуть, через те, що усі емоції забрав попередній матч. Але в цілому наша команда сьогодні виглядала непогано. Проте відчувалося, що обидва суперники грали не середніх обертах, тож багато що не вдалося зробити.

Відтак у кубковому турнірі групи «А» тривладдя: по 7 очок набрали «Ферро-ЗНТУ», рівненський БК-93 «Пульсар» і сімферопольські «Грифони», але запоріжці провели на гру менше.

Прес-служба БК «Говерла»