Знайомтеся, запорізькі олімпійці: Сергій Шевцов

Триває наша розповідь про запорізьких спортсменів, які представлятимуть Запоріжжя на ХХХІІ літніх Олімпійських Іграх в Токіо.

Серед тих, хто одним з перших вступає в боротьбу за нагороди – 23 плавець Сергій Шевцов. Цей спортсмен – вихованець СДЮСШОР «Спартак-КПУ», перші тренери ЗТУ Сергій Селін та ЗТУ Надія Артюх. Зараз тренується під керівництвом Юрія Зевіна.

Плаванням займається з 6 років. Володар понад десятка національних рекордів, багаторазовий чемпіон України. Серед головних міжнародних успіхів – срібло чемпіонату Європи серед юнаків, на дистанції 100м вільний стиль (2016); фіналіст чемпіонату світу на дистанції 100м вільний стиль Угорщина – 8 місце (2017); 5 місце І Європейських Ігор (2015), фіналіст чемпіонату Європи – 6 місце (2019), фіналіст всесвітньої універсіади – 8 місце (2017). Багаторазовий переможець і призер міжнародних змагань.

На Олімпіаді в Токіо Сергій виступатиме на дистанції 100 м вільним стилем, кваліфікація відбудеться 27 липня.

Цікаві факти: Зріст – 191 см, вага 86 кг. Хобі – автомобілі та комп’ютерні ігри. Перший автомобіль BMW купив собі сам, за призову від міжнародних турнірів. Життєве гасло – «Гони, або помри».

 

От що розповів Сергій Шевцов сайту «ЗА!спорт», після виконання олімпійської ліцензії:

 

— У  попередній олімпійський цикл я намагався відібратися, і я мав шанси, мені треба було проплисти на 2 десятих швидше, і  міг би потрапити на Олімпіаду. Це було перед чемпіонатом Європи юніорським,  був відбір в Угорщині, але у мене виникли проблеми зі здоров’ям, і не вдалося відібратися. Тож цього разу надзвичайно відповідально підійшов — все було дуже серйозно. Втім моя мета – не просто місце в олімпійській збірній. Не вважаю, що потрапив на Ігри і завдання виконав. Я їду туди досягти найвищої планки, на яку я зараз спроможний. ЧИТАТИ ВСЕ ІНТЕРВ’Ю