Запорізькі олімпійці поскаржилися голові області на відсутність умов для тренувань

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів онлайн-зустріч з представниками Запорізької області, які невдовзі представлятимуть Україну на Олімпійських Іграх в Токіо.  Нагадаємо, Запорізьку область на головних змаганнях планети представляє вісім спортсменів: легкоатлети — Микита Барабанов, Катерина Климюк, Анастасія Бризгіна; стрибуни у воду – Вікторія Кесарь, Олег Сербін; плавці – Сергій Фролов, Сергій Шевцов; борець греко-римського стилю – Парвіз Насібов.

Успіху на головних змаганнях планети олімпійцям побажали також заступниця голови ЗОДА Злата Некрасова, народні депутати України Генадій Касай та Павло Мельник, директор КЗ ЗОШВСМ Олексій Гацуля, віце-президент ФЛАЗО Володимир Самоленко, ЗТУ Євген Чертков та ЗТУ Ігор Бондаренко.

Спортсмени, які знаходяться на зборах в Україні та Японії поділилися емоціями напередодні старту Ігор, а також звернули увагу керівництва області на відсутність умов для тренувань спортсменів вищих досягнень. Ні для кого не секрет, що спортсмени олімпійського рівня здебільшого вимушені знаходитися за межами Запоріжжя, і навіть закордоном, аби мати можливість тренуватися на нормальних базах.

 

— Хотілося б тренуватися у Запоріжжі. У нас зараз такі умови жахливі тут, думаю у всіх… А є бажання готуватися вдома, в рідному місті, де ми почали тренуватися, — зазначила майстер спорту міжнародного класу зі стрибків у воду Вікторія Кесарь.

 

Такий же посил надійшов посадовцям від легкоатлетів – мрію про стадіон висловила Майстер спорту міжнародного класу  Катерина Климюк:

-Користуючись нагодою, хотіла би попросити щоб до наступних Олімпійських Ігор у Запоріжжі був легкоатлетичний стадіон, і ми могли готуватися саме в нашому місті, а не постійно їздити по Україні по світу. Звісно ми зробимо все що від нас залежить, можемо і в таких умовах готуватися. Як приклад — це три олімпійських учасника з легкої атлетики від Запоріжжя, які підготувалися і не маючи стадіону — це дуже хороша робота, але хотілося б щоб стадіони були тут, — зазначила Катерина Климюк.

 

Нових стадіонів та басейнів професійного рівня голова області олімпійцям не пообіцяв. Поки що акцентував увагу на реконструкції десяти ДЮСШ, яка має пройти в області наступного року за програмою президента «Здорова Україна».

 

«ЗА!спорт»