У Запоріжжі стартував перший онлайн турнір з шахів для дітей

Стартував перший турнір Відкритої Ліги Запорізької області з онлайн шахів для юнаків та дівчат. У першому турі змагань взяли участь понад 150 юних шахістів, що представляли 14 команд з різних куточків України.

Змагання Відкритої Ліги Запорізької області з онлайн шахів під патронатом Президента обласної федерації шахів Геннадія Фукса проводяться вперше. До участі в турнірі допускалися команди не тільки із Запорізької області, а й з усієї України.

Змагання проводяться в трьох вікових групах:

  • до 18 років (2003-2006 р.н.)
  • до 14 років (2007-2010 р.н.)
  • до 10 років (2011 рік та молодші).

Загальне керівництво проведенням змагань здійснює Запорізька обласна федерація шахів. Головний суддя змагань – Олексій Дружинець.

Турнір проходить на онлайн-платформі «Lichess».

– Карантин і локдаун не повинні стати перешкодою для спорту. Тому Запорізька обласна федерація шахів ухвалила рішення про проведення змагань в онлайн режимі. Ми повинні адаптуватися до труднощів, які виникли через карантин, і зберегти спорт, азарт, задоволення і користь від змагань для наших юних шахістів. Перший тур змагань довів, що запит на такі турніри великий, тому ми будемо продовжувати роботу у цьому напрямку, – зазначив Президент запорізької обласної федерації шахів Геннадій Фукс.

Перший етап змагань відбувся17 квітня. В ньому здобула перемогу команда з Чернігова. Друге місце обійняла команда з Токмака, а третє – юні шахісти з Мелітополя.

Наступний етап змагань Відкритої Ліги Запорізької області з онлайн шахів для юнаків та дівчат відбудеться 24 квітня. Турнір триватиме протягом травня.  Тож, Запорізька обласна федерація шахів запрошує до участі у змаганнях команди, які не брали участь у першому турі, і які ще можуть доєднатися до турніру.

Подробиці участі у змаганнях за посиланням  Відкрита Ліга Запорізької області з онлайн-шахів серед юнаків та дівчат — Шахматный клуб Думка (chessclub.zp.ua)