Запоріжці взяли участь у чемпіонаті Європи з дзюдо

В столиці Португалії Лісабоні завершився перший, з трьох найважливіших стартів сезону в дзюдо – чемпіонат Європи, який наша команда завершила з однією срібною нагородою. Її в перший змагальний день завоювала Дарія Білодід, яка через отриману у півфіналі травму ліктя з росіянкою Долговою, вирішала не ризикувати і не вийшла на фінальний поєдинок. Тим самим після золота континентальних першостей в 2017 і 2019 роках, Дарія додає в свій актив срібну нагороду в 2021.

Для двох запоріжців, які брали участь у континентальній першості, португальське татамі виявилося не щасливим. Данило Гуцол (до 100 кг) у стартовому поєдинку лише за 22 секунди поклав на лопатки суперника з Латвії. А у наступній зустрічі поступився французу.

Поразки у стартовій сутичці зазнала Марія Скора (до 57 кг) –вона програла грузинці Етері Ліпартеляні, котра на 3 хвилині сутички виконала результативне утримання на оцінку іппон.

У командному заліку українці посіли 14 місце чемпіонату Європи, окрім срібла Білодід, очок у командну скарбничку додало п’яте місце Єлизавети Каланіної.