БК «Запоріжжя» долає «Прометей» на своєму майданчику

Вперше в сезоні запоріжці зіграли з «Прометеєм» на домашньому майданчику і одразу не залишили шансів команді Ронена Гінзбурга

БК «Запоріжжя» – БК «Прометей» 74:63 (25:9, 15:25, 15:11, 19:18)

«Запоріжжя»: Кеффі (8 + 10 передач + 3 перехоплення – 4 втрати), Сізов (15 + 4 передачі – 3 втрати), Мальчевський (8 + 4 підбирання), Грицак (4 + 7 підбирань), Тихонов (19 + 4 підбирання + 3 перехоплення) – старт; Тітов (3), Міхєєв (4), Маяускас (13 + 10 підбирань).

Головний тренер: Валерій Плеханов

«Прометей»: Сидоров (18 + 4 підбирання – 4 втрати), Вон (9 + 4 передачі + 4 перехоплення – 3 втрати), Бєліков (2), Стефенс (2 + 9 підбирань + 2 блок-шоти), Петров (16 + 6 підбирань + 3 передачі) – старт; Еванс (2 + 7 підбирань – 3 втрати), Луценко (6), Липовий (8 + 9 підбирань + 4 перехоплення), Клімов.

Головний тренер: Ронен Гінзбург

«Прометей» приїхав до Запоріжжя без основного розігруючого Дениса Лукашова та «бігмена» Майка Майєрса. У господарів поза заявою залишався Джош Форчун. Також цей матч став першим виїзним для нового наставника кам’янського клубу Ронена Гінзбурна. Запоріжці приголомшили суперника в стартовій чверті. Ривок 12:2 змусив ізраїльського тренера брати тайм-аут уже в дебюті. На команду це не подіяло. «Прометей» продовжував «мазати» більшість своїх атак, провівши найгіршу чверть за відсотком реалізації власних кидків (4/15 – 26%). Натомість гравці «Запоріжжя» виглядали на своєму рівні (10/18 – 55%), реалізовуючи при цьому дальні кидки (4/10 – 40%). Тотальне бажання у захисті знаходило відображення в атакуючих діях. Як наслідок, перевага на підбираннях (12/8), за передачами (6/3) і менша кількість втрат (3/5) дозволили команді Валерія Плеханова надзвичайно переконливо виграти стартову чверть – 25:9.

Команди помінялися ролями у другій чверті. Тепер вже «Прометей» діяв агресивніше в нападі, вигравав щит і знайшов свого гравця на периметрі. Ілля Сидоров мав 100-відсоткову реалізацію дальніх (3/3), а В’ячеслав Петров впевнено діяв під щитами. Ривок 9:0 повернув підопічних Ронена Гінзбурга в гру. За три з половиною хвилини до великої перерви різниця була мінімальною – 31:29. У цей важкий момент запоріжці зуміли проявити характер. По-перше, команда Валерія Плеханова не дала себе обійти в рахунку, по-друге, впевнена гра Дмитра Тихонова та Олександра Сізова дозволила отримати психологічну перевагу у зв’язку з різницею «+6».

Справжня битва характерів розгорнулася у другій половині. Результативність у третій чверті впала, а на перший план вийшли боротьба та самовіддача. Тут запоріжці, які славляться своєю командною хімією, теж перевершували суперника. Титанічних зусиль коштувало не програти щит кремезним Евансу та Петрову. Тихонов, Грицак і Маяускас впоралися з цим завданням на всі сто. Влучнвість Мальчевського та Сізова допомогли «Запоріжжю» примножити перевагу до «+10» перед заключним відрізком.

На зображенні може бути: 1 особа та текст «суперлига PARI MATCH гравець матчу дмитро тихонов 19 очки 4 пдбирання 24 PE»Командний дух у запоріжців нікуди не зник, тож в останній чверті «Прометей» спромігся максимально скоротити різницю лише до шести очок. Злим генієм для суперника став Дмитро Тихонов (19 очок), надзвичайно надійно знову відіграв Олександр Сізов (15 очок), дабл-даблом відзначився Аурімас Маяускас (13 + 10 підбирань). Сьогодні героїв цього протистояння у складі «Запоріжжя» дуже багато. Але головне – це злагоджена командна робота та максимальна концентрація в захисті, які дозволили зрівняти рахунок у сезонній серії та завдяки перемозі 74:63 отримати позитивну різницю очок «+7» на свою користь.

Команда Валерія Плеханова продовжує переможну серію в домашніх матчах і далі готується приймати на своєму майданчику «Дніпро» 21 квітня о 18:00.

 

БК «Запоріжжя» – БК «Прометей». Післяматчева прес-конференція. Коментарі переможців

Дмитро Тихонов, центровий БК «Запоріжжя»:

– Дуже важко грати третій матч поспіль за тиждень. Хочу привітати керівництво, всю команду, всі гравці сьогодні молодці. Прикро, що граємо без уболівальників. Присвячуємо цю перемогу всьому Запоріжжю.

Валерій Плеханов, головний тренер БК «Запоріжжя»:

– Дуже прикро, коли такі матчі граємо без присутності уболівальників. Думаю, повний зал нам би ще більше допоміг. Емоції і так через край били. Напевно, з уболівальниками вони були б в два рази сильніше. Хлопцям сказав, що вони справжні мужики. Не перший матч ми перемагаємо на характері, на жорсткій дисципліни та на виконанні установок. У другій чверті не впоралися із зоною. Розбирали, але дуже давно не грали проти такої агресивної зони. Це не було для нас новиною, але просто не вистачає часу на підготовку до кожного суперника в такому ритмі. Саме тому провалили другу чверть в нападі. У роздягальні підкоригували цей момент, все стало на свої місця. Без бажання, без жорстокої дисципліни нічого б не було. Хлопці молодці, згуртувалися навколо ідеї, у нас хороший бойовий колектив, хочеться продовження у тому ж дусі. Часу на відновлення зараз практично немає. Віримо, що до плей-офф закінчиться локдаун в Запорізькій області і наші вболівальники нас підтримають. Готуємося тепер до «Дніпра».