Гандбольний клуб «ZTR»  припиняє існування – представники клубу звертаються по допомогу!

 

Найтитулованіший український гандбольний клуб, запорізький «ZTR» залишився без фінансування, і змушений припинити своє існування. Інформація про це з’явилася на офіційному сайті клубу.

«Нажаль, з 1 лютого 2020 року ПАТ «Запоріжтрансформатор» не має змоги виділяти кошти для фінансування гандбольного клубу «ZTR» і команда припиняє існування», — йдеться у відкритому листі гравців та тренерів команди, який вони адресують Міністерству культури, молоді та спорту України, Федерації гандболу України, керівникам владних структур Запоріжжя та Запорізької області.

Клуб веде свою історію з 1966 року (починав існування під назвою ЗМетІ та ЗІІ) – був срібним та шість разів бронзовим призером чемпіонату Вищої ліги СРСР,  володарем Кубка IHF (1983 року). П’ятеро гравців команди  стали Олімпійськими Чемпіонами 1976 року у складі збірної СРСР, ще двоє були чемпіонами світу 1982 року.

Новітня історія клубу пов’язана з підприємством «Запоріжтрансформатор», 1992 року клуб отримує назву «ZTR». Під цим іменем запорізька команда входить в історію українського гандболу, як найтитулованіший клуб з ігрових видів спорту в країні — «ZTR» чотирнадцять разів вигравав чемпіонат України, двічі ставав чверть фіналістом Ліги Чемпіонів, є одним з базових клубів збірної України.

Окрім власне команд Суперліги та Вищої ліги, через відсутність фінансування припинить існування і славетна дитячо-юнацька школа «ЗТР». Сьогодні в ній навчаються 300 юнаків, крім того створено чотири спеціалізовані класи, які працюють в режимі спортивної школи-інтернату. Випускники СДЮШОР «ЗТР» сьогодні грають в багатьох клубах Європи, не кажучи вже про вітчизняні команди.

У відкритому листі, з яким пропонуємо ознайомитися далі, гандбольна родина «ZTR» благає зберегти унікальну команду та структуру клубу , заради зміцнення традицій та майбутнього гандболу в Україні.