Запорізькі легкоатлети здобули три медалі у перший день чемпіонату України

 

У Луцьку добіг завершення перший день чемпіонату України з легкої атлетики. Три медалі поповнили сьогодні скарбничку Федерації легкої атлетики Запорізької області.

Вікторія Ратнікова стала чемпіонкою України на дистанції 100 м. У фіналі запорізька спортсменка показала час 11.53 сек. Це кращий показник поточного сезону для Вікторії, але вітер на стадіоні перевищував норму.

Зазначимо, що Ратнікова втретє за сезон виграла чемпіонат України ні цій дистанції — до того Вікторія перемагала на молодіжному та командному чемпіонатах країни.

Ми попросили прокоментувати виступ Вікторії її наставника, ЗТУ Костянтина Рурака.

-Костянтине Михайловичу, на чемпіонаті України дівчата на 100-метрівці стартували одразу з фіналу, що скажете про таку конкуренцію?

— Нажаль на чемпіонаті України н має зараз саме дорослих спортсменів,  а утримати в формі спортсменів юніорів, або молодіжної категорії до кінця серпня – складно. Ну так склалося —  нема у нас зараз дорослих спортсменів. Перше місце посіла Ратнікова – 1999 року народження, а друге місце – юніорка Єва Подгородецька 2001 року народження. Може за рахунок того, що  молодь підтягується, відбудеться перезавантаження, і наступного року ми побачимо вже й півфінали  і фінали. У Вікторії хороший стабільний сезон, вона головні старти виграла – молодіжний, командний чемпіонати України, цей чемпіонат . Із завданням максимум вона впоралася, показала стабільність. Завтра вона ще двісті метрів бігтиме. І на цьому сезон у неї закінчиться.

 

У змаганнях чоловіків Андрій Васильєв пройшов до фіналу на дистанції 100 м, де показавши кращий результат сезону — 10.61 сек, посів четверте місце. Тренує 18-річного спортсмена Василь Боднар.

У фіналі на дистанції 400 м виступали дві запоріжанки – Анастасія Бризгіна та Катерина Климюк. З третім результатом перетнула фінішну лінію Катерина Климюк, її час 53.03 сек. Четвертою стала Анастасія Бризгіна – 53.71 сек.

Перше місце посіла дніпрянка Анна Рижикова, яка подолала дистанцію за 52,55 секунди. Друга — киянка Тетяна Мельник (52,74 сек.) .

Нагадаємо в Луцьку одним з головних завдань для наших дівчат, було підтвердити місце у квартеті національних лідерок , аби потрапити до складу естафети 4х400 на чемпіонат світу в Доху. Також тривав відбір в мікст-естафету 4х400 м.

Враженнями про виступ Катерини Климюк поділився її наставник, Костянтин Рурак.

 

  • Катя трохи психологічно виснажена вже, у неї було слабке начало, але гарний фініш. Втім вона далеко відпустила дівчат, і не змогла їх наздогнати. Сезон у нас довгий, думаю тому і результати у дівчат не дуже – всі трохи втомилися, ще й погода була несприятлива, поривчастий вітер, спека. Також прикро, що цей вид, 400 м, в якому дівчата претендували на виконання особистих нормативів на чемпіонат світу, поставили в один день і кваліфікацію і фінал. Складно бігти з різницею у сім годин. Втім я вважаю, що Катя впоралася. Попереду у неї ще один міжнародний турнір в Італії, а потім ціленаправлено будемо готуватися до чемпіонату світу, — розповів ЗТУ Костянтин Рурак.

 

Олексій Касьянов став бронзовим призером чемпіонату України в бігу на 110 м з бар’єрами. При цьому запорізький легкоатлет ще й встановив кращий результат поточного сезону — 14.20 сек. Після першого виду десятиборства досвідчений український багатоборець вирішив не продовжувати всю програми, через проблеми зі здоров’ям. Як розповів Олексій, прес-службі ФЛАУ, сумніви щодо можливості виступу з багатоборства були від початку через травму, проте все ж вирішив спробувати і вийшов на старт.

 

  • На жаль, виконати десять видів у такому стані дуже складно, проте я продовжу виступи на чемпіонаті України в окремих видах. Зокрема, вже сьогодні вийду на старт дистанції 110 метрів з бар’єрами«, — пояснив він.

Втім у змаганнях десятиборців продовжує боротьбу за нагороди інший представник ФЛАЗО – Артур Суюнов. У вранішній програмі у двох поспіль видах програми запоріжець продемоснтрував кращі результати сезону – на 100-метрівці наш спортсмен показав п’ятий час 11.87 сек, а у стрибках в довжину був третім, подолавши позначку у 6.95 м. У вечірній програмі Артур показав четвертий результат в секторі штовхання ядра, 13.16 м, який цього дня став для нього третім поспіль кращим результатом сезону. Був  п’ятим у секторі стрибків у висоту 1.81 м,  та третім в бігу на 400 м — 51.99 сек.  Набравши за сумою п’яти видів  3517 очок, Артур посідає четверте місце.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області