Запоріжці не віддали конкурентам золото домашнього чемпіонату України з пляжного волейболу

 

З 24 по 26 серпня вперше на центральному пляжі Запоріжжя відбувся чотиризірковий етап Чемпіонату України з пляжного волейболу серед чоловіків та жінок «Кубок Запоріжжя». За нагороди та призовий фонд у 40 тисяч гривень сперечалися 18 жіночих та 28 чоловічих пар. В тому числі і два десятки запорізьких спортсменів.

У змаганнях чоловіків до фіналу дісталися троє запоріжців —  пара Владислав Ємельянчик / Сергій Попов здобула чотири сухі перемоги, і зазнали лише однієї поразки. Такий же шлях до фіналу пройшли харків’янин Тимофій Полуян та запоріжець Денис Денисенко, причому поступилися лише Ємельянчику і Попову.

У фіналі перший сет був за парою Полуян/Денисенко – 23:21, другий Взяли Ємельянчик Попов 21:15. Вони ж були сильнішими й на тай-брейку – 15:10, та вибороли золото чемпіонату України. Полуян/Денисенко (Харків-Запоріжжя) мають срібло. Бронза у пари Свірідов/Павлюк (Кіровоград.обл. / Рівне).

П’яте місце посіла запорізька пара Микола Бабіч / Євген Журавель.

У змаганнях жінок впевнено дісталися фіналу титуловані запоріжанки Валентина Давидова та Євгенія Щипкова – дівчата  записали в актив чотири сухі перемоги. Ще одну, п’яту, Валя і Женя здобули у фіналі, перемігши пару Діана Луніна / Марина Самодай (Київ-Суми) 2:0 (22:20, 21:17).Бронзу повезла додому столична пара Анна Шумейко / Ольга Чередніченко.

Девяті місця посіли на турнірі запоріжанки Iрина Федорова / Олександра Кутнякова та Веронiка Жукова / Ангелiна Хмiль.

Фінальний тур чемпіонату України відбудеться з 30 серпня у Шостці.

 

«ЗА!спорт»