"Ферро" побеждает на своей площадке "Политехнику"

 Запорожцы вырвали победу в последней четверти матча

 

 

«Політехніка-Галичина» (Львів) – «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя). 73:81 (24:25, 21:20, 11:12, 17:24).

Запоріжжя. 14 листопада. Палац спорту ВАТ «ЗАБ». 927 глядачів.
Судді: В. Драбіковський, Б. Рижик, В. Боженар.
«Політехніка-Галичина»: Вільямс (3), Люботіна (10 + 11 підбирань), Херрінгтон (16), Фінн (11 + 6 підбирань), Корочкін (14 + 5 передач); Бойович (8), Тасовськи, Зубрицький (11 + 6 підбирань).
«Ферро-ЗНТУ»: Рибалко (11 + 9 передач), Шапошников (17), Томас (19 + 10 підбирань), Чемякін (3), Тіггс (15 + 6 передач); Чариков (4), Кондрксевич (10 + 6 підбирань), Є. Большаков, Хантер (2).
Кидки з гри: 2-очкові – 22/34 – 18/40, 3-очкові – 8/21 – 11/23.

Штрафні кидки: 5/6 – 12/16.

Підбирання м’яча: 31/6 – 22/9.

Як і передбачав головний тренер запорізького клубу Кирило Большаков, гра видалася напруженою, незважаючи на турнірне становище львів’ян. Першу чверть виграли умовні гості завдяки 10 очкам Олександра Шапошникова, хоча за результативністю всі шанси його випередити мали американський легіонер львів’ян Шон Фінн і Андрій Корочкін, які записали до свого активу по 7 очок.

На велику перерву команди пішли за рівноваги на табло (45:45), причому Шапошникова випередив Чарльз Томас (13 очок), а в «Галичини» найвлучнішим на той час був Грег Херрінгтон (9 пунктів). У цілому ж протягом майже 75 відсотків ігрового часу на майданчику спостерігалася рівна боротьба. Мабуть, давалася взнаки вимушена перерва в чемпіонаті, пов’язана з епідемією грипу. Деякі ігрові навички були дещо втрачені, і це неабияк позначалося на командних діях.

Щодо гостей, то на їхній грі лежав відбиток тривалих мандрівок шляхами України: адже «Політехніка-Галичина» через реконструкцію своєї ігрової арени змушена всі домашні матчі, в тому числі й звітній, проводити на виїзді. Втім, віддамо належне команді, яка спромоглася переважну частину ігрового часу стримувати запал запоріжців, які побудували свою гру на швидкісних атаках-проривах і комбінаційних діях.

Головну вагу суперники зосередили на захисних діях, про що, зокрема, свідчить неспроможність жодної з команд протягом трьох з половиною хвилин наприкінці третьої чверті й двох на початку заключного періоду здобути бодай очко!
Проте прагнення перемоги виявилося ледь більше у феросплавників, які зусиллями Георгія Кондрусевича, Олександра Рибалка та Олександра Шапошникова у вирішальний момент виявили справжні бійцівські якості. Перший не тільки вдало зіграв у захисті, а й влучно пробив 7 із 8 штрафних кидків, другий двома триочковими влучаннями додав впевненості одноклубникам, а третій на останній хвилині взяв ініціативу на себе, сміливо пішов у прохід і поставив остаточну крапку в цьому двобої.

Післяматчева прес-конференція

Михайло УВАЛІН, головний тренер «Політехніки-Галичини»:
— Ми знали, що запоріжці більшість домашніх матчів виграли за рахунок швидких проривів та атлетизму. Сьогодні в заключній чверті вони також вдалися до швидких атак, і ми програли матч.

Сергій ЧАРИКОВ, гравець «Ферро-ЗНТУ»:
— Ми намагалися прискорити гру, а наші суперника, навпаки, прагнули уповільнити її хід. Гадаю, ця перемога дуже важлива, оскільки здобута після тривалої перерви в чемпіонаті.

Кирило БОЛЬШАКОВ, головний тренер «Ферро-ЗНТУ»:
— Гра, як і очікувалася, була нелегкою. Погляньте на протокол першої половини гри й підсумкову статистику гравців нашої команди. Слабко провів гру Хантер, від якого ми очікували більшого. Але, коли команда «розкочегарилася», стало зрозуміло, що хлопці «прокинулися». Кінцівка зустрічі була вже не такою складною, як гра в цілому.

 

БК «Ферро-ЗНТУ»