На старт 2nd Zaporizhstal Half Marathon вийдуть майже 2 000 учасників


23 жовтня відбулась прес-конференція другого за ліком Запорізького міжнародного півмарафону – 2nd Zaporizhstal Half Marathon, який відбудеться 28 жовтня. Це заключна подія бігової ліги Run Ukraine Running League 2018.

“Вже цієї неділі майже 2 000 учасників з різних куточків України та світу вийдуть на старт різних дистанцій 2nd Zaporizhstal Half Marathon. Це значно більша кількість учасників, ніж минулого року, що свідчить про популярність півмарафону серед туристів. Запорізький півмарафон є завершальним етапом бігової ліги Run Ukraine Running League 2018”- прокоментував генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Організатори Запорізького півмарафону компанія Run Ukraine під час прес-конференції 2nd Zaporizhstal Half Marathon розповіли про цьогорічні дистанції. Традиційно це індивідуальні забіги: 21,0975 км, 5 км та 2 км, а також естафета 3х5+1х6 км Under Armour Relay. А дистанцію у 10 км змінено на естафету 1х10+1х11 HeForShe Half Marathon Relay. Також відбудеться сімейний забіг на 2 км та дитячі забіги на 500м та 1000м.

Цього року призовий фонд збільшений та складає 65 500 гривень, що майже на 16 000 гривень більше минулорічного. Нагороджувати будуть абсолютних переможців серед чоловіків та жінок на дистанції 21,0975 км. Призовий фонд буде розподілений між п’ятьма першими фінішерами серед чоловіків та жінок в абсолютній першості. Грошову винагороду також отримають ті учасники, що посядуть перше, друге і третє місця в семи вікових категоріях серед чоловіків та жінок.

 

На старт 2nd Zaporizhstal Half Marathon вийдуть також топові українські спортсмени серед яких переможець марафонів Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 та 2018 Артем Піддубний, а також ультрамарафонець та переможець Wizz Air Kyiv City Marathon 2015 Євген Глива, цьогорічні переможець півмарафонських дистанцій Odesa Half Marathon 2018 Сергій Оксенюк та Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 Віталій Івах, срібні призери Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 Анатолій Бондаренко та 2018 Володимир Васьков. Серед жінок це: цьогорічна переможниця Molokiya Lviv Half Marathon 2018 та Odesa Нalf Marathon 2018 Юлія Профіс, майстер спорту, чемпіонка України з бігу на 3000 м Оксенюк Оксана, срібна призерка чемпіонату світу 2016 Байрамова Юлія, чемпіонка Європи 2018 серед глухих на 3000 м та призер дефлімпійських Ігор 2017 Сидоренко Анастасія та інші.

“Минулого року, коли ми організовували півмарафон, то навіть не могли подумати про те, що він стане міжнародним. А вже цього року на старт Zaporizhstal Half Marathon 2018 вийдуть спортсмени з різних куточків світу. Я запрошую усіх 28 жовтня завітати до спортивного містечка, аби підтримати спортсменів та насолодитися атмосферою справжнього спортивного свята” — прокоментував молодіжний мер Запоріжжя, лідер молодіжного комбінату “Запоріжсталь” Сергій Ільченко.

 

“Враховуючи минулорічний досвід проведення Zaporizhstal Half Marathon, з впевненістю можу сказати, що Патрульна поліція та Національна гвардія м.Запоріжжя виконають усі поставленні перед ними завдання. Прохання до усіх жителів міста ознайомитись заздалегідь зі схемою обмеження руху автомобільного транспорту” — заявив заступник начальника управління патрульної поліції в м. Запоріжжі Микола Куліш.

 

28 жовтня на старт головної дистанції вийдуть телеведуча Марічка Падалко, народний депутат України Єгор Соболєв, ведуча Kiss FM Іра Філатова, мастер спорту з триатлону Олександра Гришина, майстер спорту, рекордсменка України серед молоді з півмарафону Олександра Азарова, чемпіон України з метання списа Слава Кулаковський та інші.

Фінішери головної дистанцій отримають медалі з оновленим дизайном, який базується на зображенні головного символу міста, а естафетні медалі виконані у вигляді сходинок, які символізують те, що для досягнення своєї мети команді потрібно здолати 4 етапи траси на шляху до фінішу.

 

У рамках 2-го Запорізького півмарафону пройде благодійний забіг на 2 км, метою якого є збір коштів на придбання велотренажеру для Клініки ортопедії, артрології і спортивної травми Запорізької обласної клінічної лікарні. Адже саме до таких клінічних закладів щорічно звертаються по допомогу тисячі пацієнтів (серед них і легкоатлети), які мають захворювання суглобів, спини, опорно-рухового апарату тощо. Для повноцінної та швидкої реабілітації потрібне належне сучасне обладнання, якого, на жаль, у лікарнях недостатньо.

 

“Оскільки наш заклад єдиний у місті надає допомогу у лікуванні опорно-рухового апарату, тому дуже важливим є той факт, аби пацієнти, які звертаються за допомогою отримали своєчасну допомогу та пройшли реабілітацію” — розповів завідуючий відділення Ортопедії, артрології та спортивної травми Запорізької обласної клінічної лікарні Іван Забєлін.

У цьому році 2nd Zaporizhstal Half Marathon отримав найвищу оцінку – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Це найвищий рівень сертифікації та оцінювання, розроблений провідними фахівцями Європи.

 

28 жовтня безпеку біговому заходу забезпечать 289 волонтери, 11 карет швидкої медичної допомоги, 26 волонтерів-рятувальників Червоного Хреста.

 

Увага! 28 жовтня рух автотранспорту буде тимчасово обмежений. Ознайомитися з графіком та мапою перекриття можна на сайті події за посиланням.

 

Довідка:

2nd Zaporizhstal Half Marathon – другий за ліком запорізький міжнародний півмарафон, організований компанією Run Ukraine за підтримки Запорізької міської ради.Подія стала однією із семи етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти у п’яти містах України. Цього року організатори 2nd Zaporizhstal Half Marathon планують зібрати понад 2000 учасників та 4000 глядачів та вболівальників.