Чемпіонат України з хортингу

 

21 жовтня Запоріжжя вперше прийматиме Чемпіонаті України з хортингу. Змагання відбудуться у розділі «Показовий виступ», а також у розділах «Двобій» та «Сутичка», в рамках Всеукраїнського турніру до Дня захисника України.

За медалі боротимуться спортсмени  у категоріях: юнаки та дівчата 10-13 років, кадети 14-15 років, юніори 16-17 років, дорослі 18-35 років. Також за сприяння Запорізького обласного відділення з фізичного виховання та спорту МОН,   в рамках змагань відбудеться чемпіонат України з хортингу серед студентів.

Змагання відбудуться у спортивному залі ФСТ «Динамо», Запоріжжі за адресою: Північне шосе, 113

 

Розклад:

21.10.18 (неділя)

09-13.00 попередні змагання

13.00-13.30 урочисте відкриття чемпіонату України

13.30-17.30 фінали

18.00-20.00 нагородження переможців

 

Довідка: Слово «Хортинг» походить від назви відомого в світі славетного острова Хортиця, де була розташована і діяла Запорізька Січ, яка відіграла прогресивну роль в історії українського народу. Ідея виникнення Хортингу, як комплексної системи самовдосконалення особистості, заснованої на фізичному, морально-етичному та духовному вихованні, пов’язана з відродженням давніх народних традицій, що передавались з покоління в покоління.  Система підготовки, виховання характеру, вдосконалення майстерності та надбання змагального духу українських козаків лягли в основу хортигу, як виду спорту, народженого в Україні.

Основна мета хортингу – популярізація та підвищення ролі фізичної культури і спорту, патріотичне виховання, залучення дітей та юнацтва до здорового способу життя, відволікання їх від шкідливих звичок, виховання особистості в дусі добропорядності, патріотизму та любові до своєї Батьківщини.