Збірна Запорізької області з сумо виграла чемпіонат України у двох вікових категоріях

 

Генічеськ приймав чемпіонат України з сумо серед спортсменів трьох вікових категорій – до 12, 14 та 16 років. Змагання зібрали солідне представництво спортсменів майже з усієї України.

Запорізьку область представила потужна команда у складі 48 спортсменів з Василівки, Енергодару, Токмака та Кам’янки, під керівництвом старшого тренера – ЗТУ Романа Білки.

Як розповів Роман Олексійович, Запорізька збірна показала на цих змаганнях блискучій результат – у змаганнях спортсменів до 12 та до 14 років наша команда посіла перше місце! А серед збірних до 16 років стала четвертою. Крім того вісім представників нашого регіону здобули путівки на чемпіонат Європи, який 23-26 жовтня відбудеться в Естонії.

Потужний медальний внесок в успішний виступ збірної Запорізької області зробили вихованці КЗ ФОК «Таврія» та СК «ХортА».

У змаганнях спортсменів до 12 років чемпінами України стали Вероніка Павліченко (30 кг) та Владислав Принь (35 кг). Бронзові медалі здобули Вікторія Федоренко (30 кг) та Олександра Коваленко (40 кг).

Серед сумоїстів до 16 років золото здобув Данило Дрожин (95 кг). Єлизавета Павліченко у вазі 60 кг дісталася фіналу, де у надважкому протистоянні зазнала поразки від суперниці з Київської області, та виборола срібло. Обидва спортсмени отримали право представити Україну на чемпіонаті Європи в Естонії.

Підготували спортсменів до змагань Олексій Зинов’єв та Роман Білка.

 

  • Ми дуже задоволені результатами чемпіонату України, дві з трьох наших команд стали першими в Україні! Підростає талановита молодь, а отже у сумо в Запорізькій області є майбутнє! Хочу привітати з цим успіхом спортивний клуб «ХортА», який розвиває та популяризує сумо в нашому регіоні!, — зазначив старший тренер Запорізької області з сумо, член правління СК «ХортА» Роман Білка.

 

Після чемпіонату України з сумовідбулося засідання тренерського штабу національної федерації. За результатами цих зборів провідного фахівця СК «ХортА», наставника дворазової  чемпіонки світу з сумо Карини Колесник, старшого тренера збірної Запорізької області Романа Білку було обрано на почесну посаду — голови тренерської ради України з сумо!

 

СК «ХортА»