Стивен Бьортт попал в символическую пятерку недели

 Игрока "Ферро" отметили за поединок против "Днепра"

 

 

 

 

Пропонуємо Вашій увазі символічну п’ятірку тижня за підсумками матчів заключного туру регулярної першості Суперліги, що відбулися у вівторок, 13 квітня.

Захисники

Стівен Бьортт («Ферро-ЗНТУ») – 39 очок + 6 передач + 5 підбирань + 2 перехоплення = 39 РЕ.

У грі з «Дніпром» Стівен Бьортт, лише протягом однієї другої чверті набравши 20 очок, ледве не побив рекорд результативності чемпіонату, який належав Халіду Ель-Аміну. До нового досягнення плеймейкеру запоріжців не вистачило одного влучного штрафного кидка. Проте, повторивши здобуток співвітчизника, Бьортт став найефективнішим гравцем заключного туру першості Суперліги, додавши до 39 очок (5/8 двоочкових, 7/11 триочкових, 8/10 штрафних) 6 передач і 5 підбирань.

Джастін Лав («Миколаїв») – 28 очок + 6 підбирань + 3 передачі + 2 перехоплення = 34 РЕ.

В Києві Джастін Лав провів свою кращу гру у чемпіонаті, ставши найрезультативнішим (7/9 двоочкових, 4/5 триочкових, 2/3 штрафних) і найкориснішим гравцем зустрічі. І хоч «корабели» не потрапили до заповітної вісімки, перемога в матчі з БК «Київ», який носив принциповий характер, дозволила їм завершити регулярний чемпіонат на мажорній ноті.

Форварди

Артур Дроздов («Будівельник») – 21 очко + 5 підбирань + 3 блок-шоти + 2 перехоплення = 29 РЕ.

Схоже, Артур Дроздов поступово набуває звичної форми, пік якої може припасти на матчі плей-офф. На користь цього свідчить і поєдинок із «Кривбасбаскетом», в якому «Будівельник» просто розтрощив суперника, а український форвард, провівши на паркеті лише тридцять хвилин, став найрезультативнішим (3/3 двоочкових, 3/5 триочкових, 6/6 штрафних) і найкориснішим гравцем у складах обох команд.

Тревіс Гаррісон («Хімік») – 18 очок + 10 підбирань + 4 перехоплення + 3 передачі + 1 блок-шот = 30 РЕ.

Важливу роль у перемозі «Хіміка» над івано-франківською «Говерлою» відіграли «великі» южненського клубу. Звично активним і корисним був Андрій Агафонов, а Тревіс Гаррісон узагалі провів свою кращу гру в майці «Хіміка», зібравши дабл-дабл і записавши на свій рахунок 30 балів рейтингу ефективності.

Центровий

Станіслав Балашов («ОДЕСА») – 19 очок + 7 підбирань + 2 блок-шоти = 23 РЕ.

Перемога над «Політехнікою-Галичиною» забезпечувала «ОДЕСІ» підсумкову п’яту сходинку турнірної таблиці, і підопічні Віталія Лебединцева впоралися із цим завданням. Станіслав Балашов, який разом із Джоном ДеГроутом гідно протистояв передній лінії суперника, записав у цьому матчі на свій рахунок 8 влучних двоочкових кидків, три холоднокровно реалізовані штрафні, 7 зібраних відскоків і 2 блок-шоти, ставши найкориснішим гравцем своєї команди.

 

Официальный сайт Суперлиги