Запоріжанка Вікторія Кесарь — сьома на Олімпіаді в Парижі 

Ukraine’s Viktoriya Kesar (L) and Ukraine’s Anna Pysmenska compete at Women’s Synchronised 3m Springboard as part of a test event for the Paris 2024 Olympic Games at the Olympic Aquatic centre in Saint-Denis, north of Paris, on May 8, 2024. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP) (Photo by MIGUEL MEDINA/AFP via Getty Images)

Досвідчена запорізька стрибунка у воду, Вікторія Кесарь, однією з перших серед українців розпочала боротьбу за медалі Олімпійських Ігор у Парижі.

Сьогодні вона змагалася у синхронних стрибках на трампліні 3 метри, разом з Ганною Письменською. У цьому виді змагання проходили одразу у фіналі — за медалі сперечалися 8 найкращих пар планети.

Цікаво, що Україна вперше за 12 років кваліфікувалася на Олімпіаду у жіночих синхронних стрибках з 3-метрового трампліна. 2012 року на Іграх у Лондоні Анна Письменська разом з Оленою Федоровою посіли шосте місце.

Сьогодні ж Анна Письменська та Вікторія Кесарь завершили виступ на сьомій позиції, набравши 251.37 бали.

Перемогли китаянки Чан Яні/Чень Ївень( 337.68),срібло у американок Сара Бейкон/Кассіді Кук (314.64), бронзу виборола Велика Британія — Ясмін Гарпер/Скарлетт М’ю Дженсен ( 302.28).

Відзначимо, що для Вікторії Кесарь Олімпійські Ігри ще не завершуються — попереду чекає індивідуальний виступ на трампліні 3 метри, кваліфікація відбудеться 7 серпня.

  • Попри невдалий виступ сьогодні в мене хороший бойовий настрій, адже через десять днів я маю індивідуальний старт, тож не можу дозволити собі опустити руки, треба йти далі, працювати ще більше. Буду налаштовуватися, адже тут неймовірна підтримка! Хочу зазначити, що на чемпіонаті світу такого не було. Тут стільки людей, стільки вигуків на підтримку нас — це заряджає, — зазначила в коментарі Вікторія Кесарь.

Фото: Getty Images/Miguel Medina

18-річний запорізький гімнаст змагатиметься на Олімпіаді в Парижі