Вікторія Кесарь приносить Україні дві ліцензії на Олімпійські Ігри у Парижі

DOHA, QATAR — FEBRUARY 07: Viktoriya Kesar and Anna Pysmenska of Team Ukraine compete in the Women’s Synchronized 3m Springboard Final on day six of the Doha 2024 World Aquatics Championships at Hamad Aquatic Centre on February 07, 2024 in Doha, Qatar. (Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

У  Досі (Катар) відбувся Чемпіонат світу з водних видів спорту. У складі збірної України зі стрибків у воду змагалися на світовому форумі двоє представників Запорізької області — вихованці ЗТУ Ірини Дмитрівни Журавльової, Вікторія Кесарь та Євген Науменко.

Для досвідченої Вікторії Кесарь ці змагання стали першими, після майже дворічної перерви, яку спортсменка присвятила реабілітації після травми. Востаннє Вікторія виступала на міжнародному рівні на Чемпіонаті Європи 2022 року, тоді вона виборола срібло у командних змаганнях.

Повернення у великий спорт вийшло феєричним. Вікторія довела, що її місце серед найсильніших стрибунок світу, виборовши дві олімпійські ліцензії для України, загалом в Катарі стрибуни у воду здобули їх чотири

Першга ліцензія була завойована у синхронних стрибках з триметрового трампліна. Де Анна Письменська та Вікторія Кесарь у  фіналі набрали 277,47 балів і посіли 5 місце на Чемпіонаті світу.

Також Вікторія пробилася до фіналу індивідуальних стрибків на трампліні 3 метри. Запоріжанка  стала 12-ю, набравши суму у 208,25 бали, і забезпечила Україні участь в паризькій Олімпіаді і в цій дисципліні. 

Відзначимо, що це будуть вже третіє Олімпійські Ігри, на які виборює ліцензії Вікторія Кесарь!

Чемпіонка Європи зі стрибків у воду Вікторія Кесар: У рідному місті мене не впізнають