Запорізька легкоатлетка Катерина Карпюк дебютувала на чемпіонаті світу в індивідуальній дисципліні

У ранковій програмі другого дня Чемпіонату світу, що триває в Будапешті, відбулися кваліфікаційні змагання в бігу на 400 метрів серед жінок. Україну тут представляла Катерина Карпюк, для якої це був четвертий ЧС в кар’єрі, але перший, де вона виступала в особистому виді – раніше Карпюк представляла Україну  світових першостях у складі естафет.

Сьогодні Катерина бігла у першому забігу, де показала восьмий результат, пробігши майже по своєму кращому результату сезону – 52,66 (SB 52,45). У загальному рейтингу кваліфікації це 39-й результат, що теж прогрес для Катерини – напередодні старту вона у рейтингу учасниць ЧС була п’ята з кінця. Всі атлетки, які кваліфікувалися сьогодні до півфіналу вибігли з 52 секунд. Найкращий час показала 49,90 показала домініканка Маріледі Пауліно.

Після завершення кваліфікації Жорстка Атлетика поспілкувалася з Катериною у мікс-зоні.

Сьогодні у Будапешті дуже спекотно, чи вплинула на тебе погода?

Ні, у мене вже є досвід виступу в гарячих країнах і для мене спека 33 градуси і більше це нормально. У мене є свої стандарти, тіло готове, моральний настрій теж чудовий, хоч 40-градусів – буду бігти. Я в таких умовах і тренувалася і виступала, тому панікі ніякої немає. Звісно по самопочуттю після старту – це зіграло зі мною злий жарт. Я давно так погано себе не відчувала. Але результат ще нормальний , а самопочуття хотілося б краще. Однак радує те, що якщо я після старту почувалася так погано – значить я виклалася на всі 100 відсотків!

Ти вже доволі досвідчена учасниця чемпіонатів світу, але вперше виступаєш в індивідуальному виді, незвичні відчуття?

Так, без дівчат дуже сумно , я звикла що ми ращом розминаємося, разом в колрумі – я люблю цей заряд! А з 2019-го року з’явилася ще й естафета мікс, коли ми ще і з хлопцями бігаємо, тому ми і так дружимо і естафета нас зблизила. І на цьому ЧС ми з Сашею Погорілком постійно ходимо на тренування разом, разом їмо, разом пересуваємось. І до сьогоднішнього дня я себе відчувала в естафеті – наче ми зараз з Сашею, а ще двоє зараз підійдуть.  Було таке відчуття команди, було не страшно, не сумно. 

Що скажеш по сьогоднішньому виступу?

Відчувала ведичезну підтримку від рідних, близьких, вболівальників, журналістів. Знала, що думками зі мною були всі! Атмосфера просто чудова! Бігти особистий вид це надзвичайно сильно, я пишаюся цим – бути в 50-ці найкращих світу для мене це щось нереальне. Я безмежно вдячна за це світу і всім, хто для цього причетний!

Джерело: Жорстка Атлетика