Мелітопольський богатир став призером кубка Європи

Цими вихідними у місті Батумі пройшов кубок Європи з богатирської тяги. На змаганнях найсильніших атлетів старого світу були і вітчизняні силачі. Дві медалі престижних стартів їдуть до України.

Зокрема, бронзу у ваговій категорії до 105 кг. завоював відомий мелітопольський богатир, волонтер, заслужений тренер України, а з недавніх пір і керівник управління молоді та спорту при мелітопольській міській раді Валерій Газаєв.

«Напевно, вперше в житті було трохи страшно виступати  на змаганнях. Бо за останні 6 тижнів в мене було всього 4 тренування і дуже багато роботи. Я знав, що можу потягнути багато, але переживав що б витримали м’язи та зв’язки і нічого не відірвалося. Тим паче що на попередніх змаганнях у Нідерландах я отримав травму. Але все пройшло добре. Я програв «срібло» лише по власній вазі, а від «золота» відстав на 10 кг. Завдання мінімум – потрапити на п’єдестал, виконано».

За декілька днів Валерій Газаєв повернеться до Запоріжжя і відразу приступе до підготовки на найважливіший старт в цьому році –  командний чемпіонат світу «World’s Strongest Nation U105», який відбудеться 24 вересня в Німеччині

Ще один український силач з Кремінної Олександр Дубовой завоював бронзову медаль у категорії Masters (40+). Не зважаючи на війну, відсутність спеціального обладнання та нерегулярні тренування українські силачі продовжують підтримувати спортивний імідж нашої держави на найвищому рівні.