Андрій Васильєв: Дуже радий, що представлятиму Україну на 100-метрівці Європейських Ігор

Фото: Олександр Залевський

Запорізький спринтер Андрій Васильєв цього сезону зібрав нагороди чотирьох національних стартів: на командному чемпіонаті України був переможцем на дистанціях 100 та 200 м і серед дорослих, і серед молоді, а також виборов перше місце у складі естафети 4х100 м, з нормативом на молодіжний чемпіонат Європи (10.34) виграв літню Універсіаду України; а днями відзначився перемогами на молодіжному чемпіонаті України в Івано-Франківську, виборовши перемоги на дистанціях 100 м (10.52) та 200 м (21.3h PB).

Результат такої вдалої серії – путівки на командний чемпіонат Європи, який цього року проводиться в рамках ІІІ Європейських Ігор (Андрій виступатиме на 100-метрівці та у складі естафети 4х100 м), та на молодіжний чемпіонат Європи U23.

Враженнями від старту літнього сезону Андрій поділився з Жорсткою атлетикою:

Як біглося у Франківську. Чи задоволений результатами?

В цілому біглося непогано. Зважабчи на дощ та зустрічний вітер не розраховував на швидкі секунди, тому головна мета цього чемпіонату була в тому, щоб виконати усі технічні аспекти поставлені тренером. Не можу сказати що все вдалося зробити на 100 відсотків, але це добре що певні помилки були допущені саме зараз, тому що є час їх виправити перед Європейськими іграми.

З початку сезону ти зібрав золоті медалі чотирьох національних стартів – що скажеш з цього приводу. Тренер задоволений?

Безумовно дуже приємно перемагати, саме для цього ми і тренуємось. Думаю що тренер також задоволений.

Попереду Європейські ігри, які думки з цього приводу?

Дуже радий, що представлятиму Україну на 100 метрівці. Скучив за міжнародними змаганнями на такому рівні, тому на цей чемпіонат поїду з гарним настроєм та метою показати швидкі секунди!

Який час хотілося б показати цього сезону?

Хотілося б виконати норматив на МСМК. Тому часом 10.25 був би задоволений. Але найголовніше це плідно працювати над собою, тоді й буде результат.

 

Джерело: Жорстка Атлетика