14 сейвів Геннадія Комка допомогли «Мотору» перемогти «Любек-Швартау» у Бундеслізі 2

14 сейвів воротаря «Мотора» Геннадія Комка допомогли чемпіонам України перемогти «Любек-Швартау» у матчі другої німецької Бундесліги – 25:22. Серед порятунків 35-річного голкіпера три відбитих пенальті. 

«Мотор» виграв матч перехопивши ініціативу після першого тайму і відігравши відставання у три голи (8:11). Найбільш результативним у складі команди Гінтараса Савукінаса став Ігор Турчечнко — 8 голів. 22-річний  півсередній і надалі лідирує у списку найкращих снайперів Бундесліги 2. У Турченка 144 голи у 20 матчах. Після хвороби і повернення на майданчик свою найкращу гру продемонстрував Дмитро Тютюнник. Лінійний «Мотора» закинув у матчі проти «Любека Швартау» 6 м’ячів з 7 кидків.

 

«Мотор», маючи 6 перемог, 1 нічию та 13 поразок, посідає 16 місце турнірної таблиці. До кінця чемпіонату запоріжці зіграють ще 18 матчів.

 

Два найближчих поєдинки «Мотор» проведе у Європейській лізі ЄГФ — 14 лютого проти “Скандерборга Орхус” та 21 лютого проти “Бідасоа Ірун”.

 

Чемпіонат Німеччини. Бундесліга (2)

«Мотор» — «Любек Швартау»  25:22 (8:11)

11 лютого. Дюссельдорф

“Мотор”: Комок (14 сейвів), Чудінов, Будко; Близнюк (4/8), Кубатко (1/1), Денисов (2/7), Турченко (8/13), Моліна, Кравченко (1/1), Томашевський (0/1), Горовий, О. Онуфрієнко, Горіга (2/7), О. Касай (1/3), А. Касай, Тютюнник (6/7)

Головний тренер: Гінтарас Савукінас

 

* В умовах широкомасштабного вторгнення до України військ терористичного утворення росія низка українських клубів виступає в закордонних чемпіонатах: «Галичанка» — у чемпіонаті Польщі, «Карпати» — у чемпіонаті Угорщини,  «Мотор» — у чемпіонаті Німеччини. Разом з цим всі команди грають у чемпіонаті України 2022/2023.

* «Мотор» виступає в німецькому чемпіонаті поза конкурсом. У підсумковій турнірній таблиці чемпіонату результати ігор за участю запорізького клубу не будуть враховуватися. При цьому суперники відповідально ставляться до ігор з «Мотором», виставляють основні склади і виявлять таку ж жагу до перемоги, як і в кожній іншій грі.

* Тимчасовим домом для гравців та родин запорізької команди став Дюссельдорф. Рішення підтримати проєкт солідарності з Україною ухвалила міська влада Дюссельдорфа. Від початку широкомасштабної війни росії проти України це німецьке місто прийняло понад 9 тисяч українців.

*  “Мотор” проводить домашні ігри Бунделіги-2 в Дюссельдорфі на “Арені Кастелло”.

Федерація гандболу України