У Запоріжжі провели змагання з боротьби у приміщенні автосалону

Турнір на честь СБУ зібрав понад сімдесят учасників

 

З ранку 4 лютого 2023 року до будівлі колишнього автосалону по вулиці Брянській, де тимчасово, але хотілося б, щоб надовго, розташувалася нова спортивна база на географічній карті греко-римської боротьби Запоріжжя, потягнувся «ланцюжок» юнаків, спортивного вигляду і такий самий «ланцюжок» » батьків цих, добре скроєних хлопців. Виявилося, що після довгої паузи змагань у греко-римській боротьбі Запоріжжя, у цій, поки що тимчасовій, борцівській залі відбулися юнацькі класифікаційні змагання з греко-римської боротьби, присвячені Силам безпеки та оборони України.

Змагання проводилися з ініціативи міської федерації греко-римської боротьби та ДЮСШ-6 під патронатом Департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради. У них взяли участь 72 юні борці у віці від 8 до 15 років та у вагових категоріях від 26 до 100кг.

Хлопці, що скучили за змаганнями, показали хорошу боротьбу, а компетентна суддівська бригада на чолі із суддею ПК Сергієм Гаврилюком забезпечила необхідну організацію змагань.

Восени цього року школа греко-римської боротьби Запоріжжя відзначатиме своє 90-річчя. У листопаді 1933 року відповідальним секретарем Запорізького міського спорткомітету Львом Соломоновим та першим тренером Олексієм Фешоттом було створено першу секцію французької (потім класичної, а нині греко-римської) боротьби. Запорізькі обласна та міська федерації греко-римської боротьби готують низку заходів, присвячених цій даті.

 

Автор: президент Запорізької міської федерації боротьби Валерій Смирнов