Стабільність та злагодженість у грі «Запоріжжя» приносить перемогу над «Черкаськими Мавпами»

 

 

Запорізькі баскетболісти зуміли переломити гру фаворита зустрічі

9.12.2021. ПС «Будівельник». БК «Черкаські Мавпи» – БК «Запоріжжя» 71:83 (19:28, 19:14, 13:19, 20:22)

 

«Черкаські Мавпи»: Дугат (14 + 7 передач), Кольченко (15 + 3 підбирання), Ткаченко (4 + 5 підбирань), Конате (7), Максвел (15 + 7 підбирань) – старт; Хамільтон, Попов (8 ), Первіс (2), Приймак (4 + 3 підбирання), Сергеєв (2)

Головний тренер: Максим Міхельсон

 

«Запоріжжя»: Джозеф (11 + 9 передач), Френсіс (10 + 8 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення), Сізов (10 + 4 підбирання + 5 передач), Мальчевський (13 + 6 підбирань), Максвелл (16 + 6 підбирань) – старт; Тітов (4 + 2 перехоплення), Міхєєв (5), Морозов, Удрас (14)

Головний тренер: Станіслав Овдєєнко

 

У виїзному для «Запоріжжя» матчі фаворитом зустрічі були саме «Черкаські Мавпи», які не так давно підсилилися досвідченим розігруючим Генрі Дугатом і напередодні обіграли «Тернопіль». Проте команда Максима Міхельсона підтвердила цей статус лише на старті матчу. За рахунок перехоплень та втрат від запоріжців «Мавпи» повели в рахунку – 11:6. Двічі з-за дуги влучив Олександр Кольченко, ще 4 очки набрав Генрі Дугат. Команда Станіслава Овдєєнка швидко знайшла контраргументи. Приголомшливий слем-данк Дейшона Френсіса, очки Евана Максвелла та точний постріл з периметра Віталія Мальчевського призвели до ривка 0:7 та змінили лідера. Найкращу чверть у сезоні провів американський форвард БК «Запоріжжя» Еван Максвелл. Він реалізував з гри 6/7 (86%) своїх кидків, набравши 13 очок. Віталій Мальчевський відзначився двома влучаннями з периметра. Гостям вдалося вчасно прибрати непотрібні втрати, виграти у суперника щит (6/10) та краще реалізовувати свої кидки. Закономірно запоріжці виграли стартову чверть – 19:28.

 

Протягом другої чверті гості діяли у нападі вже не так розкуто. Еван Максвелл оформив черговий слем-данк, кидками з дистанції відзначилися Олександр Сізов та Іван Міхєєв. Капітан «Запоріжжя» став найрезультативнішим у складі своєї команди, проте лідерство «Запоріжжя» потроху зменшувалося. Снайпер «Черкаських Мавп» Олександр Кольченко всі 12 очок набрав виключно кидками з-за дуги. Господарі й загалом демонстрували кращий відсоток реалізації з гри (7/12), що дозволило їм піти на велику перерву з незначним відставанням – 38:42. Найкращими скорерами першої половини були Еван Макселл (14 очок) та Олександр Кольченко (12 очок).

 

У дебюті третьої чверті запоріжцям вдалося оформити ривок 5:0, який повернув команді більш комфортну різницю. «Мавпам» серйозно дошкуляли втрати. Станом на середину відрізку їх було майже удвічі більше, ніж у гостей (15/8). Підопічні Станіслава Овдєєнка максимально використали цю ситуацію на свою корить, примноживши перевагу до «+10». Саме капітан «Запоріжжя» Олександр Сізов засвітив максимальну різницю на той момент, приєднавшись до Максвелла та Френсіса з позначкою «10+» у графі набрані очки. Найефектнішим епізодом третьої чверті став слем-данк Антанаса Удраса після передачі Якова Тітова. Запоріжці вели в рахунку 51:61 перед заключною 10-хвилинкою.

 

Результативне пробудження Ясіна Джожефа швидко принесло команді «+15». Канадський захисник став п’ятим гравцем «Запоріжжя» з набраними «10+» очками. Він та Віталій Мальчевський приєдналися до інших гравців стартової  п’ятірки, встановивши символічний рекорд цього сезону. На третій хвилині чверті Яків Тітов своїми набраними очками відправив «Мавпи» у нокдаун – 54:70. Господарям знадобився певний час, щоб прийти до тями. Команда Максима Міхельсона довго «висиджувала» свій ривок і таки зуміла завдати удару. Дювон Максвел надихнув партнерів. Спершу різниця впала до «-10», а за 2,5 хвилини до кінця матчу залишилася «-5». У важкий момент у складі «Запоріжжя» вкотре знайшовся лідер на майданчику. Антанас Удрас героїчно оформив ендван, після чого реалізував ще й дальній. 11 очок різниці дозволили Станіславу Овдєєнку видихнути з полегшенням на заключних хвилинах. Його команда перемогла «Черкаські Мавпи» на виїзді – 71:83.

Сьогоднішня перемога «Запоріжжя» – наслідок успішних та результативних командних дій. Антанас Удрас став шостим гравцем команди, що набрав більше 10 очок за гру. Це вперше у цьому сезоні запорізька команда показала таку злагодженість у результативних діях. Попри мікротравми, гравці вистояли у непростому поєдинку, зберігаючи стабільність до останніх секунд. Наступний матч стане ще складнішим випробуванням для підопічних Станіслава Овдєєнка – 11 грудня у Києві їх чекає «Будівельник». Гра розпочнеться о 14:00.

 

Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя»:

 

– Виїзна перемога у Черкасах завжди вартує великого. Це був не простий матч нас, навіть наприкінці зустрічі ми знали, що у них є кому влучати 3-очкові, той же Дугат в Тернополі показав, що він може взяти ініціативу на себе та вирішити. Не було легкої впевненості навіть коли ми вели 10 очок. Вдячний хлопцям, тому що у нас є мікротравми, пошкодження, але все одно – вони у грі, старалися, билися. Відзначу, що чудово розподілилися набрані очки, ми грали командно, кожен, хто виходив з лавки, теж набирав очки, допомагав команді, це мені дуже подобається. Всі один одного підтримують, живуть грою та рухаються до спільною мети. 

 

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»