Лідерська гра «Запоріжжя» приголомшила «Кривбас»

 

Несамовита зарядженість гравців запорізької команди від першої до останньої хвилини приносить їм важливу перемогу над конкурентом  

 

14.11.2021. Суперліга Windrose. БК «Кривбас» – БК «Запоріжжя» 58:69 (12:19, 20:13, 17:23, 9:14)

 

«Кривбас»: Артамонов (10 + 6 передач), Коупленд (3), Полайт (3 + 4 підбирання + 3 перехоплення + 2 блок-шота), Поповіч (5 + 8 підбирань), Коренюк (14 + 3 підбирання) – старт; Латковіч (7 + 4 підбирання), Мотлі (8 + 4 передачі) – старт;, Бондарчук (5), , Старцев (3), Фролов. Головний тренер: Артем Сліпенчук

 

«Запоріжжя»: Сізов (11 + 11 підбирань + 3 передачі – 6 втрат), Тітов (8 + 3 передачі), Френсіс (15 + 12 підбирань + 4 перехоплння), Мальчевський (13 + 6 підбирань), Максвелл (9 + 5 підбиарнь + 2 блок-шота) – старт; Соколенко, Міхєєв (2), Морозов (2 + 4 підбирання), Удрас (9 + 10 підбирань + 2 блок-шота). Головний тренер: Станіслав Овдєєнко

 

Виїзний матч із «Кривбасом» став третім для баскетболістів «Запоріжжя» протягом чотирьох днів. Звісно, грати без основного розігруючого Ясіна Джозефа було надзвичайно важко, але після болючої поразки від «Миколаєва» команда Станіслава Овдєєнка не мала виходу, як віддати усі сили, що залишалися, щоб порадувати власних уболівальників.

 

Яскравий блок-шот Евана Максвелла та миттєвий 3-очковий Віталія Мальчевського призвели до раннього лідерства «Запоріжжя» 6:13. Щільний захист максимально ускладнював кидки супернику, запоріжці не програвали боротьбу у «фарбі» та на підбираннях. Злагоджена командна робота в захисті призвела до того, що «Кривбас» реалізував лише 38% своїх кидків упродовж стартової чверті. Це принесло «Запоріжжю» переможні цифри – 12:19.

 

У другій чверті команда Артема Сліпенчука почали агресивніше діяти в атаці, поліпшила власний відсоток, особливо, завдяки надійності у «фарбі» Владислава Коренюка (5/7 – 71%). «Кривбасу» вдалося вийти вперед на 14-й хвилині після влучання Терренса Мотлі – 22:21. Вчасно ривок господарів призупинили Олександр Сізов на пару з Яковим Тітовим, які принеси команді 5 очок поспіль. Тренерський штаб «Запоріжжя» якісно розібрав суперника. Запоріжці нівелювали сильні сторони «Кривбаса» та самі домінували на підбираннях та активно набирали очки через «фарбу». Підсумок першої половини – бойова нічия 32:32.

 

За рівної гри на перший план виходило бажання та лідерські якості. В дебюті третьої чверті «Кривбас» оформив ривок 8:0 – Коупленд та Бондарчук влучили з периметра. Перша відповідь надійшла від Віталія Мальчевського – влучні штрафні та 3-очковий у виконанні снайпера. Далі з дистанції влучив Еван Максвелл, а закріпив успішний відрізок суперданком Дейшон Френсіс – рахунок став рівним 47:47. Кураж та лідерські якості різних гравців БК «Запоріжжя» надламали суперника. Данк Якова Тітова та ефектне влучання Олександра Сізова у проході на останніх секундах третьої чверті підсумували успішний відрізок. Запоріжці знову вели в рахунку 49:55.

 

Цифри на підбираннях були просто приголомшливими. Другу половину команда Станіслава Овдєєнка виграла з тотальною перевагою 13/27. Дейшон Френсіс встановив новий рекорд сезону за кількістю зібраних відскоків м’яча на чужому щиті в одному матчі – 9! Попередній рекорд належав Александеру Зечевичу з «Харківських Соколів» — 8.

 

У заключній чверті «Запоріжжя» зачаровувало власною грою. Віталій Мальчевський показав свій рівень топ-снайпера української Суперліги. Капітанський рівень розуміння гри підтверджував Олександр Сізов. Кращий матч у сезоні провів Дейшон Френіс, який уже в середині чверті мав потужний дабл-дабл (15 очок + 12 підбирань). Суперника остаточно деморалізували влучання Якова Тітова та Евана Максвелла. Різниця на користь «Запоріжжя» зросла до «+13». Команда Станіслава Овдєєнка відповіла всім критикам якісною грою на майданчику навіть за відсутності ключового виконавця команди Ясіна Джозефа.

 

Підсумкова перемога 58:69 була здобута на характері, за рахунок бійцівських та лідерських якостей багатьох гравців, чого бракувало у матчі з МБК «Миколаїв». Цей результат додасть команді позитивного настрою напередодні домашнього поєдинку з «Харківськими Соколами» 19 листопада. Двоє гравців «Запоріжжя» завершили гру з «Кривбасом» із дабл-даблом – це Олександр Сізов (11 очок + 11 підбирань) та Дейшон Френсіс (15 очок + 12 підбирань). За крок від нього опинився Антанас Удрас (9 + 10 підбирань).

 

Віталій Мальчевський, гравець БК «Запоріжжя»:

 

– Вітаю нашу команду, вболівальників, керівництво. Непроста перемога. «Кривбас» – фізично сильна команда, просто топчуть під кільцем. Ми зняли всі підбирання, що могли, відчайдушно боролися, грали з несамовитим бажанням після поразки від «Миколаєва». Сьогодні зібралися та перемогли.

 

Станіслав Овдєєнко, головний тренер БК «Запоріжжя»:

 

Хочу подякувати нашим хлопцям за характер, після такої невиразної гри у Миколаєві хлопці знайшли сили ментально, морально, фізично. Це дуже не просто, коли граєш третій раз поспіль на виїзді. Аплодую всім нашим гравцям, молодці, вдячний вам за гру, приємно бути тренером такої команди, приємно бачити, що кожен небайдужий, кожен може принести свій внесок у перемогу.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»