Запорізька «Орбіта» здобула першу домашню перемогу в новому сезоні

16 жовтня волейболістки  «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» провели перший домашній поєдинок чемпіонату України. Суперницями запоріжанок стануть волейболістки “Полтавчанки-ПНПУ”.
Незважаючи на досить відчутну різницю у класі, полтавчанки спробували максимально загострити інтригу у звітній зустрічі. Причому, фрагментарно, їм це вдалося.

Під час офіційної церемонії відкриття матчу відбулась приємна подія. Троє представниць волейбольного клубу «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» — Наталія Луханіна, Ксенія Пугач та Катерина Гужва отримали посвідчення «Майстринь спорту України» з рук начальниці управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА Наталії Власової. Слід зазначити, що ці почесні звання наші дівчата здобули завдяки копіткій праці протягом минулого сезону, коли запорізький клуб зумів пробитись до призової трійки національного чемпіонату.
Про те, що представниці Полтавщини приїхали не козацьке місто подивитись яскраво свідчать події першого сету, коли ще у дебюті партії підлеглі Ігоря Слинька «показали зуби». Після рівного початку – 3:3, запоріжанки ненадовго вийшли вперед, але закріпитись у рахунку не зуміли – суперниці двічі зрівнювали цифри та табло – 11:11 та 12:12. Надалі господарки заграли більш уважно на блоці та почали цінувати кожен м’яч. Наслідком цього стала доволі переконлива різниця у підсумковому рахунку сету – 25:14, на користь дружини Гарія Єґіазарова.
Цікава боротьба розгорнулась у другій партії. Команди вже відчули смак боротьби та видали дійсно яскравий проміжок змагального часу. Запоріжанки начебто стабілізували гру та повели у рахунку 9:4, втім, віддамо належне суперницям, які знову-таки «видали на гора» якісний відрізок зустрічі. Полтавчанки наздогнали гравчинь «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» 15:15 та спромоглися мінімально повести – 16:15. У тренерському штабі запорізького клубу відреагували «хвилиною», після котрої запоріжанки знову повернули собі ментальну перевагу та довели справу до сприятливого результату – 25:20.
Третій сет повноцінно належав лише одній команді. Підлеглі Гарія Єґіазарова, максимально включившись у роботу, відпрацювали на радість місцевих вболівальників, для котрих сьогодні видалась насправді рідкісна нагода побачити у дії своїх улюблениць.
«Полтавчанкою-ПНПУ» у домашньому матчі чемпіонату
16.10.2021
Запоріжжя. СК «ЗНУ».
Волейбол. Чемпіонат України-Дмарт. Жінки. Суперліга. 2 тур.
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) — «Полтавчанка-ПНПУ» (Полтава) 3:0 (25:14, 25:20, 25:12)
 Після трьох зіграних матчів чемпіонату «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» маючи однакову кількість очок із «Прометеєм» та «Хіміком» – по дев’ять, крокує другою у табелі про ранги. Перший – «Прометей», слідом за запоріжанками – южненські волейболістки.
Наступні календарні зустрічі чемпіонату «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» проведе 23-24жовтня у Дніпрі, де зустрінеться із чинним чемпіоном країни – «Прометеєм» і тамтешньою «Алантою».
Прес-служба «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»