«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» розпочала новий сезон з перемог

Волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» підтвердили статус фавориток у стартовому матчі нового національного чемпіонату

Підлеглі Гарія Еґіазарова впорались із супротивом житомирського колективу «Полісся — ШВСМ-ЖДУ», котрий у минулому сезоні фінішував на п’ятій сходинці у Суперлізі.
1.10.2021
Полтава. ПЗМС (вул. Комарова 2А)
Волейбол. Чемпіонат України-Дмарт.
Суперліга. Жінки. 1 тур.
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) — «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» (Житомир) 3:0 (25:15, 25:21, 25:8)
У стартовому сеті запоріжанки швидко захопили ініціативу та повели у рахунку — 5:2. Повернути підлеглих у гру завдяки «хвилині» намагався керманич тренерського штабу «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» Анатолій Казьмерчук, але й після тайм-ауту його команда продовжила віддавати очки – 2:9. «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» свого у сеті не втратила та завершила перший ігровий відрізок із переконливою перевагою у результаті – 25:15.
За досить рівної боротьби відбувався початок другої партії — 5:5, але потім запоріжанки почали нарощувати оберти, потужно атакувати і надійно працювати на блоці. До речі, у першій партії підлеглі Гарія Еґіазарова «у захисті» також виглядали абсолютно впевнено. Як наслідок підійшли до першого сетболу за рахунку — 24:17. Втім, волейболістки з Житомира не опустили рук та наприкінці партії відіграли чотири очки поспіль. Слід визнати, що це була остання нагода наших сьогоднішніх суперниць аби хоча б трохи загострити інтригу. 25:21 — результат другої партії.
Про події заключного сету яскраво свідчитиме його остаточний результат — 25:8 на користь «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ».
Команда на чолі Гарія Еґіазарова завершила поєдинок чемпіонату із надійною та впевненою грою, тим самим отримавши потрібний емоційний тон на старті нового сезону.
Наступного дня «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» здобуває перемогу у важкому протистоянні із тернополянками. Бронзові призерки минулого чемпіонату відчули шалений опір з боку суперниць та навіть віддали другий сет підлеглим Віктора Туркули.
2.10.2021
Полтава. ПЗМС (вул. Комарова 2А)
Волейбол. Чемпіонат України-Дмарт.
Суперліга. Жінки. 1 тур.
«Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль) — «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) 1:3 (12:25, 25:21, 13:25, 19:25)
Після переконливої перемоги у стартовому матчі чемпіонату над житомирським «Поліссям-ШВСМ-ЖДУ» навряд чи хтось із вболівальників «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» очікував якихось певних несподіванок у грі проти тернопільського колективу. Та й перший сьогоднішній сет, у котрому запоріжанки виглядали впевнено та розкуто, абсолютно не натякав на майбутні перешкоди у здобутті необхідних залікових балів. 25:12 – тотальна перевага підлеглих Гарія Еґіазарова у першій партії.
Проте, у другому сеті тернополянки перевернули хід поєдинку «з ніг на голову». Невимушені помилки з боку гравчинь нашої команди призвели до того, що суперниці отримали впевненість та перехопили ініціативу. «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» програла стартові хвилини 1:7 та потім так і не зуміла повернути собі лідерство у сеті. Хоча за рахунку 18:20 така нагода була більш ніж реальною. 21:25 – результат другої партії на користь суперниць.
Вкотре слід віддати належне виваженим діям керманича тренерського штабу запоріжанок Гарія Еґіазарова, та, передусім, витримці цього досвідченого наставника. Спокій та врівноваженість Гарія Шамоєвича під час тайм-аутів «пожежного сету» і після програного ігрового відрізку, згодом передалися підлеглим і «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» майже не помітила суперниць у наступній партії – 25:13.
Більш-менш конкурентну боротьбу тернополянки намагались нав’язати у четвертому сеті, але зупинити запоріжанок вже насправді було проблематично. 25:19 та 3:1 у підсумку.
Гарій Еґіазаров (головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»):
«Перша партія видалась дійсно доволі легкою для нас. Як зазвичай після таких легких партій гравці втрачають концентрацію, хоча я заздалегідь про це дівчат попереджував. На мій погляд, команда сильно розслабилась – звідси й та купа помилок і, відповідно, негативний результат. Партію ми програли.
Це вкотре говорить, що ніколи не потрібно втрачати концентрацію! Кожну секунду бути максимально уважними. Причому у грі проти будь-якого суперника потрібно грати від самісінького початку до фінальної сирени.
Третя партія також доволі легко склалася, четверта – до середини тривала очко в очко. В цілому, це повинно всім дівчатам піти на користь, бо вони тепер зрозуміли – навіть якщо ви класом вище за суперниць, то все одно потрібно викладатись на сто відсотків».
Прес-служба ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»