Запоріжець приніс Україні 70-ту медаль Паралімпійських Ігор

 

На Паралімпійських Іграх в Токіо українські спортсмени вибороли вже 75 медалей — 17 золотих, 35 срібних, 23 бронзових. «Автором» ювілейної 70-ї медалі став запорізький тенісист Лєв Кац.

У змаганнях з натільного тенісу наш земляк виступав разом з Іваном Маєжм.у парному турнірі в об’єднаних класах S9 і S10.

Хлопці дісталися півфіналу Паралімпіади, а за вихід до фіналу програли китайцям Йі Кін Жао і Хао Ліану в трьох партіях — 4:11, 8:11, 5:11, і таким чином стали володарями бронзи. Це четверта медаль українських паралімпійців у настільному тенісі. Крім того медаль Лева Каца  та Івана Мая стала 70-ю для України на цій олімпіаді.

Ще одну медаль у парному розряді гарантував собі Максим Ніколенко, в класі S8  запоріжець разом з Віктором Дідухом, у півфіналі обіграли суперників з Франції і завтра поборються за золоту медаль, вже забезпечивши собі  «срібло».

Нагадаємо, раніше ще одну бронзу у змаганнях з настільного тенісу на Паралімпійських Іграх виборов Максим Ніколенко. А володарем срібла став Кирило Гаращенко.