Юрій Вернидуб: «У мене було таке передчуття що будемо грати із «Шахтарем» у Лізі Чемпіонів»

На матчі чемпіонату України між луганською «Зорею» та полтавською «Ворсклою» на трибунах ми помітили колишнього головного тренера «Зорі», а нині наставника молдовського «Шерифу» — Юрія Вернидуба.

 

Нагадаємо що кільки днів тому Юрій Миколайович переписав історію молдовського футболу  та вивів свій клуб в груповий етап Ліги Чемпіонів. Він із задоволенням відповів на наші питання та поділився своїми емоціями від виходу в Лігу Чемпіонів.

  • Мені дуже важко пояснити свої емоції після матчу-відповіді «Шерифу проти загребського «Динамо». Це важко описати, бо коли ти все життя мрієш потрапити в Лігу Чемпіонів і тут твоя мрія здійснилась, це щось неймовірне. Напевно тоді, та й зараз ще досі ми не можемо зрозуміти що з нами відбулось.

Юрій Миколайович, розкажіть як вас в Тирасполі зустрічали?

  • Дуже гарно зустріли, там дуже багато вболівальників, які створюють неймовірну атмосферу. Зустрічали нас і в аеропорту, було дуже приємно. Найголовніше, що хлопці після цього змогли зібратися та перемогти в чемпіонаті із рахунком 2-0. Це дуже добре!

Як ви оцінюєте групу в яку потрапила ваша команда? Напевно, не дуже хотілось грати проти української команди? (нагадаємо, що «Шериф» потрапив у групу із донецьким «Шахтарем», Мадридським «Реалом» та міланським «Інтером»)

  • У мене чомусь було таке передчуття що ми будемо грати із «Шахтарем». Група у нас дуже сильна, це чемпіони Італії, чемпіони Іспанії та друга команда України. Це три гранда, але ми будемо готуватися та битися на полі.

Юрій Миколайович, можете ще прокоментувати групу «Зорі» у Лізі Конференції? Знаєте на кого потравив луганський клуб?

  • Так, звісно знаю. «Рома» — це дуже класний клуб, там зараз тренер Моуріньо, який супер тренер. Я пам’ятаю ми грали проти Манчестер Юнайтед і тоді він теж був наставником. Це одне задоволення грати проти таких команд. Тому точно два матчі проти «Роми» будуть цікавими. Також команда «ЦСКА» Софія сильний суперник, нажаль про норвежський клуб «Буде-Глімт» не можу нічого сказати. Проте якщо вони вийшли у груповий етап Ліги Конференцій, значить вони теж сильні. «Зорі» можу побажати щоб вони пройшли якомога далі в цій Лізі і вийшли у плей-офф.  Я думаю що основна боротьба у цій групі буде між «Ромою, «Зорею» та «ЦСКА».

Дивитися матчі «Зорі»?

  • Звісно, у мене син грає у «Зорі» і я дуже довгий час тут працював, тому частина мого серця завжди лишиться у луганському клубі.

Юлія Новицька