Збірна України з волейболу одержала надскладну перемогу над Болгарією на запорізькому «Кубку Хортиці»

У Запорізькому палаці спорту «Юність» сьогодні стартував міжнародний турнір з волейболу «Кубок Хортиці». Участь у змаганнях беруть збірні трьох країн – Болгарії, Сербії та України. Словенія, яка теж обіцяла свою участь у змаганнях, останній момент відмовилася від приїзду до Запоріжжя через наявність коронавірусу в одного з гравців. Тож господарі виставили на турнір другий склад національної збірної, команду «Україна-1».

Україна 1: зв’язуючий – Віталій ЩИТКОВ, ліберо – Денис ФОМІН, діагональний – Володимир СИДОРЕНКО, догравальники – Ян ЄРЕЩЕНКО і Тимофій ПОЛУЯН, центральні блокуючі – Дмитро ТЕРЬОМЕНКО і Максим ДРОЗД.

Україна: зв’язуючий – Владислав ДІДЕНКО, ліберо – Горден БРОВА, діагональний – Дмитро ВІЄЦЬКИЙ, догравальники – Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ та Ілля КОВАЛЬОВ, центральні блокуючі – Юрій СЕМЕНЮК та Володимир ОСТАПЕНКО.

«Кубок Хортиці» стартував з надзвичайно яскравої та інтригуючої гри – збірна України протистояла Болгарії. Спершу опоненти обмінялися виграними сетами, причому перемагали вони з мінімальною перевагою — 25:27 і 25:23. У третій партії виграли гості 18:25. А в четвертій до останнього трималася інтрига – команди йшли ніздря в ніздрю, і все ж українці спромоглися вирвати перемогу  25:23. Доля матчу вирішилася тай-брейку, який залишився за підопічними Угіса Крастіньша 16:14.

Україна – Болгарія — 3:2 (25:27, 25:23, 18:25, 25:23, 16:14)

У другому поєдинку першого ігрового дня чинний чемпіон Європи, команда Сербії, всуху перемогла другий склад  нашої збірної Україна-1, хоча у кожній з партій господарі мали шанс переломити рахунок на свою користь.

Сербія – Україна 1 — 3:0 (25:23, 25:20, 25:21)

 

 

Нагадаємо, що для національної збірної України цей турнір стане заключним етапом підготовки до фіналу Чемпіонату Європи з волейболу, що відбудеться вже у  вересні.

Завтра і після завтра в рамках «Кубка Хортиці» відбудуться наступні матчі:

21 серпня, субота

 

16:00 Болгарія – Сербія

19:00 Україна – Україна 1

 

22 серпня, неділя

 

16:00 Болгарія – Україна 1

19:00 Україна – Сербія

Вартість квитків від 50 гривень, запрошуємо на трибуни, підтримати українську команду! Організаторами  «Кубка Хортиці» та партнерами Збірної України виступає Міністерство молоді та спорту України, Федерація волейболу України, компанія «Епіцентр» та мережа спортивних магазинів INTERSPORT.