Чоловічі збірні чотирьох країн розіграють «Кубок Хортиці» з волейболу у Запоріжжі

З 20 до 22 серпня Запоріжжя прийматиме міжнародний чоловічий турнір з волейболу — Кубок Хортиці, присвячений 30-й річниці Незалежності України. У місцевому палаці спорту «Юність» три дні мірятимуться силами збірні команди  Сербії, Словенії, Болгарії та України.

Протягом трьох днів турніру команди проведуть шість ігор, за результатами яких визначиться переможець Кубку Хортиці. За словами головного тренера Збірної України Угіса Крастіньша ігри у Запоріжжі стануть хорошими спарингами для підготовки до участі у континентальній першості.  Адже для національної збірної України цей турнір стане заключним етапом підготовки до фіналу Чемпіонату Європи з волейболу, що відбудеться у вересні  — матчі пройдуть в Польщі, Чехії, Естонії та Фінляндії. Наша збірна потрапила в групу до Польщі (м. Краків).

Зазначимо, що до Запоріжжя їде еліта чоловічого волейболу – всі учасники Кубка Хортиці –представники першої 20-ки Європейського рейтингу. Станом на липень поточного року Сербія посідає 1 місце, Болгарія – 10-те, Словенія знаходиться на 7 місці, а Україна – на 14-ому. Також Сербія є чинним Чемпіоном Європи – 2019, Словенія – срібним призером. Болгарія посіла 6 місце на ЧЄ-2019. Тож матчі на запорізькому паркеті обіцяють бути запеклими.

 

Організаторами  турніру та партнерами Збірної України виступлять Міністерство молоді та спорту України, Федерація волейболу України, компанія «Епіцентр» та мережа спортивних магазинів INTERSPORT.