Знайомтеся, запорізькі олімпійці: Катерина Климюк

 

26-річна рівнянка Катерина Климюк  з 2018 року представляє Запоріжжя. До нашої області спортсменка потрапила, коли стала тренуватися під керівництвом Заслуженого тренера України Костянтина Михайловича Рурака. Під керівництвом цього досвідченого наставника, який виховав двох призерок Олмпійських Ігор, Катерина стрімко почала прогресувати.

2019 року на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Катарі, спортсменка виборола для України Олімпійську ліцензію у складі естафети 4х400 м, посівши шосте місце в фіналі.

Також в естафеті була четвертою на командному чемпіонаті Європи, виборола  золото Всесвітньої Універсіади  та бронзу Всесвітніх Ігор Військовослужбовців.

Крім того серед естафетних звитяг Катерини- друге місце на командному чемпіонаті Європи,  перемога на чемпіонаті Балканських країн , четверте місце в фіналі зимового чемпіонату світу, п’яте місце чемпіонату Європи у приміщенні. Цього літа у складі змішаної естафети 4х400 м встановила національний рекорд України, вигравши міжнародний турнір в Туреччині, що дозволила нашій команді відібратися на Олімпійські Ігри і в цьому виді. Також дівчина – багаторазова переможниця та призерка чемпіонатів України в бігу на 400 м. Має звання Майстра спорту України міжнародного класу.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю КАТЕРИНИ КЛИМЮК:

Катерина Климюк: Живемо Олімпіадою цього року!

ЗТУ Костянтин Рурак зі своєю вихованкою Катериною Климюк

2019 року Катерина Климюк  була визнана кращою легкоатлеткою Запорізької області, та кращою легкоатлеткою України у складі команди.

Цікаві факти: Катерина  почала займатися легкою атлетикою в 11 років, в цей спорт прийшла з футболу, не виходить на старт без рожевої помади, любить кататися на лижах, займатися садівництвом, монтувати короткі відео,   мріє потрапити в Сибір. Зріст 173 см, вага 58 кг.

Життєве гасло: «Їсти вдвічі менше, гуляти вдвічі більше. Сміятися завжди»

В Токіо Катерина Климюк виступатиме у складі одразу двох естафет – жіночій 4х400 м , та змішаній – 4х400 м (разом з іншим запоріжцем Микитою Барабановим). Розклад виступу запоріжців дивіться тут.

Катерина надзвичайно активна у соцмережах, і постійно розповідає про особливості спортивного життя. Цими днями веде блог з олімпійського Токіо —  радимо підписатися на сторінку цієї артистичної та  дотепної дівчини @1kateryna_klymiuk1

Олена Назаренко,»ЗА!спорт»