У Токіо стартували Олімпійські Ігри – коли вболівати за запоріжців

Сьогодні у Японській столиці Токіо стартували ХХХІІ Олімпійські Ігри. Головні змагання планети, які були відкладені на рік через пандемію коронавірусу, все ж почалися!

Як ми вже повідомляли, Запорізьку область на цій Олімпіаді представляють вісім спортсменів. Сьогодні розпишемо докладно, в які дні і яких видах спорту вболівати за земляків.

 

Першим стартує на Олімпіаді 19-річний стрибун у воду  ОЛЕГ СЕРБІН.

26 липня він виступатиме в фіналі синхронних стибків на вишці 10 м, разом з Олексієм Середою.

27 липня розпочнуть свій виступ запорізькі плавці. СЕРГІЙ ФРОЛОВ, який вже втретє виступає на Олімпійських Іграх, змагатиметься на дистанції 800 м вільний стиль. Фінал у цій дисципліні відбудеться 29 липня.

30 липня та 1 серпня на Сергія Фролова чекає ще одна дистанція – його коронна дисципліна 1500 м вільним стилем, в ці дні відбудуться кваліфікація і фінал, відповідно.

СЕРГІЙ ШЕВЦОВ  стартує 27 липня в кваліфікації на дистанції 100 м вільним стилем. Півфінали відбудуться 28 липня, фінал 0 29 липня.

30 серпня розпочнуться олімпійські змагання і для  стрибунки у воду ВІКТОРІЇ КЕСАРЬ. В цей день відбудеться кваліфікація в індивідуальних стрибках з трампліна 3 м. 31 липня – півфінальні змагання, 1 серпня – фінал.

Легкоатлети МИКИТА БАРАБАНОВ та КАТЕРИНА КЛИМЮК стартують на токійських доріжках 30 липня. Разом запоріжці бігтимуть у складі змішаної естафети 4х400 м (2 чоловіки+2 жінки). Фінал у цьому виді відбудеться 31 липня.

А 5 серпня КАТЕРИНА КЛИМЮК і АНАСТАСІЯ БРИЗГІНА виступатимуть у кваліфікації жіночої естафеті 4х400 м. Фінал заплановано на 7 серпня.

Борець греко-римського стилю ПАРВІЗ НАСІБОВ розпочне кваліфікаційні змагання 3 серпня, він виступатиме у вазі 67 кг. Фінал Олімпіади відбудеться наступного дня – 4 серпня.